Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Myndighetsfunktionen inom vård- och omsorgsförvaltningen arbetar med att utreda och besluta om insatser enligt Socialtjänstlagen (SoL) och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Varje dag jobbar vi för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor.

Vi är ett sextiotal medarbetare som sitter i trivsamma lokaler vid centralstationen i Lund. Vi har en trevlig arbetsplats med stort hälsofokus och positiv stämning i arbetslaget. Som anställd hos oss har du tillgång till en rad olika förmåner. Du kan läsa mer om dessa på www.lund.se/formaner

Biståndshandläggare till Myndighetsfunktionen

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta som biståndshandläggare hos Myndighetsfunktionen. Som biståndshandläggare arbetar du med att säkerställa rättssäkerheten och delaktigheten enligt utredningsmetoden IBIC (Individens behov i centrum). Du ansvarar för att utreda och bedöma behov, besluta och följa upp insatser enligt Socialtjänstlagen. Ditt uppdrag innebär också uppföljning av och kvalitetssäkring i det enskilda ärendet och ansvara för uppsökande verksamhet för målgruppen. Att arbeta för hög kvalité med nöjda brukare och ett gott arbetsklimat är en viktig del av uppdraget och något som vi tror motiverar dig.

Samarbete och samordning är en stor del av arbetet och att kunna samverka med andra yrkeskategorier. Du medverkar i metodutveckling, utveckling av rutiner och samverkan med andra myndigheter och organisationer. Rollen innebär att arbeta i ett högt tempo och att träffa nya brukare varje dag, något vi tror att du gillar.

Vi erbjuder dig ett roligt och stimulerande arbete med goda möjligheter till personlig utveckling. Tycker du om att arbeta med människor och har ansvarskänsla? Då är det här ett uppdrag för dig!

Som biståndshandläggare hos oss får du en mentor som stöd i ditt nya arbete.

Kvalifikationer

Krav är att du har socionom- eller social omsorgsexamen enligt tidigare gällande studieordning med goda kunskaper i tillämpning av gällande lagstiftning samt erfarenhet av myndighetsutövning enligt Socialtjänstlagen.
Som person har du lätt för att samarbeta med andra och skapa goda arbetsrelationer. Du tar dig an uppgifter på ett initiativrikt och självgående sätt. Du har god förmåga att utrycka dig i tal och skrift.

Vi förväntar oss att du har god organisationsförmåga, kunskaper i administration och dokumentation. Du har social kompetens, empatisk förmåga och är lyhörd i kontakten med sökande. Det är viktigt att du arbetar med individens behov i centrum.

Vi använder oss av dokumentationssystemen ProCapita och LifeCare och ser gärna att du har erfarenhet av dessa system.

Antal tjänster

2

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-02-14

Referensnummer

VoO 41/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Madeleine Flyghagen Lloyd
Title: Enhetschef
Telefon: 046-359 83 26

Facklig(a) företrädare

Namn: Lars Öst
Title: Vision
Telefon: 046-359 55 77
Namn: Gregorio Macario
Title: SSR
Telefon: 046-359 43 90

MYNDIGHETSFUNKTIONEN, VOO

Tillbaka till lista