Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 119 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

Katedralskolan är en av Lunds fyra gymnasieskolor. Vi har ca 1 400 elever fördelade på Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet, Humanistiska programmet, Historieprogrammet, Ekonomiprogrammet, Linguaprogrammet och International Baccalaureate.

Läs mer om Katedralskolan på vår hemsida: www.lund.se/katedralskolan

Om du blir erbjuden anställning kommer vi att vilja se ett utdrag ur belastningsregistret.


Biträdande rektor till Katedralskolan

Arbetsuppgifter

Som biträdande rektor arbetar du tillsammans med rektor och biträdande rektorer i skolans ledningsgrupp som präglas av engagemang, kunskap och samarbete. Du är pedagogisk ledare och har arbetsmiljö- och personalansvar, vilket bland annat innebär att du genomför medarbetarsamtal, driver systematiskt arbetsmiljöarbete och strategiskt utvecklingsarbete för dina medarbetare. Du har ett stort intresse för skolutveckling och god kunskap om aktuell forskning rörande framgångsfaktorer i skolan. Som biträdande rektor hanterar du också administrativa system på skolnivå, ett område som kräver struktur, helhetsperspektiv och framförhållning.
Som ledare i Lunds kommun har du genom ditt ledarskap en avgörande betydelse för verksamhetens kvalitet. Du har stort inflytande på hur medarbetare och elever presterar och trivs, samt inspirerar till engagemang, tillför energi och skapar lust i arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har adekvat högskoleutbildning, kvalificerad skolledarerfarenhet och erfarenhet av undervisning på studieförberedande program

Som ledare är du trygg i dig själv, utvecklingsinriktad och trivs med att arbeta i en dynamisk miljö som präglas av samarbete och flexibilitet. Du tar stort ansvar i ditt arbete och driver självständigt processer. Du arbetar analytiskt, strukturerat och är en duktig organisatör som bryter ner mål och kommunicerar dem utåt. Vidare är du en ledare som uppmuntrar nya idéer och infallsvinklar och du söker ständigt möjligheter till förbättring av verksamheten. Du är väl förtrogen med gymnasieskolans styrdokument och van vid att arbeta i en politiskt styrd organisation
Du bör ha erfarenhet av pedagogiskt utvecklingsarbete, kvalificerad administration och ska gärna ha gått rektorsutbildning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid 100 %
Lön: Månadslön
Tillträde: 2017-06-15

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2017-05-01

Referensnummer

17-041
Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan anställda i kommunen. Anställningsvillkor enligt avtal. I Lunds kommun vill vi ha mångfald i arbetslivet. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder. Med hänsyn till medarbetares, kollegors och elevers hälsa tillämpar Lunds kommun rökfri arbetstid. Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Ingalill Fritzon
Title: Rektor
Telefon: 046-359 76 15

Facklig(a) företrädare

Namn: Lärarnas riksförbund; Bengt Nilson
Title: lektor
Telefon: 046-359 76 24
Namn: Lärarförbundet; Nomi Cohen
Telefon: 046-359 76 36
Namn: Sveriges Skolledarförbund; Malin Dahlgren

Katedralskolan, Utbildningsförvaltningen

Tillbaka till lista