Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Lund växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Barn- och skolförvaltningen är sedan 1 januari 2019 en ny organisation och vi har ett tydligt uppdrag att skapa attraktiva arbetsplatser som levererar likvärdig utbildning och undervisning med hög kvalité för våra barn och elever. Nu söker vi dig som vill vara med på resan och forma morgondagens Lund. I våra förskolor och skolor ska varje barn och elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa rektorerna.
Hela rektorsorganisationen kommer att ses över och vi söker dig som vill vara med och bidra till att utveckla vår nya organisation. Skolorna varierar från F-3, F-6 och F-9 och är belägna både i Lunds stad och i de östra delarna av Lunds kommun.

Rektorer till grundskolan

Arbetsuppgifter

Som rektor i Barn- och skolförvaltningen är ditt uppdrag att leda det pedagogiska arbetet och utvecklings- och förändringsprocesser för att stärka måluppfyllelsen. Du arbetar för att ge förutsättningar för en lärande organisation där goda relationer och trygghet utgör grunden för att uppnå höga kunskapsresultat och en skola på vetenskaplig grund.

I din roll som rektor leder du verksamheten såväl operativt som strategiskt. Du driver, utvecklar och följer upp verksamheten mot uppsatta mål och du leder, stödjer och kompetensutvecklar dina medarbetare. Du har ett helhetsansvar när det gäller budget och skolresultat samt personal- och arbetsmiljöfrågor. Inom ditt ansvarsområde svarar du för skolans inre organisation i enlighet med skollagen och läroplaner samt de delegationer som ges av den politiska nämnden. Du ingår i utbildningsområdets ledningsgrupp där vi tillsammans arbetar med att skapa en likvärdig skola av hög kvalité utifrån ett helhetsperspektiv för 0-16 år.Till din hjälp har du stöd av administrativ chef och servicechef samt förvaltningsövergripande stabsfunktioner inom områden så som ekonomi, juridik, kvalité, myndighet och HR. I vår nya organisation har du en utbildningschef som närmsta chef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleexamen och har ett stort intresse för att leda och utveckla en skola i framkant. Rektorsprogram och erfarenhet av att leda i en politiskt styrd organisation är en fördel. Du har erfarenhet av att arbeta som skolledare och är väl förtrogen med styrdokument, lagar och avtal som reglerar verksamheten. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda andra chefer.

Vi söker rektorer som kan hålla ihop flera delar av en skolenhet och balansera olika behov. Som ledare är du utvecklingsinriktad och kommunikativ med förmåga att motivera och inspirera. Du har förmågan att få andra människor att växa och utvecklas. Du har engagemang och bjuder in till dialog för att skapa delaktighet samt uppmuntrar till ett arbetsklimat präglat av kreativitet och innovativa lösningar. Det är viktigt att du är resultatorienterad och initiativtagande med ett strategiskt och brett perspektiv på utbildningsfrågorna. Du har en god samarbetsförmåga och arbetar gärna i team. Samverkan är ett ledord för dig och du är skicklig på att utveckla och bibehålla goda relationer. Som person är du modig och har en stor portion humor.

Du är van vid att arbeta aktivt med skolans digitalisering och användandet av digitala resurser.

Du är ambassadör för Barn- och skolförvaltningen och Lunds kommun.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-02-17

Referensnummer

19/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se Vi söker flera rektorer till olika skolor. Placering är inte klar. Vi kommer att arbeta med löpande urval så skicka gärna in din ansökan redan idag! Löneform: Månadslön Individuell lönesättning.

Kontaktperson(er)

Namn: Serene Rosberg
Title: verksamhetschef grundskola
Telefon: 046-359 61 48

Namn: Rickard Severin
Title: Lärarförbundet
Telefon: 046-359 39 41

Namn: Magnus Bokelid
Title: Sveriges Skolledarförbund
Telefon: 046-359 77 42

Namn: Agneta Lindfors
Title: Lärarnas Riksförbund
Telefon: 046-35 64 42

Skolkontoret, Barn- och skolförvaltningen

Tillbaka till lista