Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Lunds Renhållningsverk ansvarar på uppdrag av kommunfullmäktige för avfallshanteringen i Lunds kommun. Verksamheten är inriktad på att erbjuda kunderna miljöanpassade helhetslösningar inom återvinning och avfallshantering. Lunds Kommun har rankats som årets återvinningskommun samt årets avfallshanteringskommun som nummer ett i landet 2018. Miljö och kvalité är ledstjärnor i arbetet och ledningssystemet är certifierat enligt ISO 14 001, ISO 9001 och OSHAS 18001.
Läs gärna mer på www.lund.se

Chef för renhållningsverksamheten

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en ny chef för Renhållningsverksamheten som med ett gott ledarskap och ny energi tar ansvar för och driver den fortsatta utvecklingen av verksamheten mot tydliga mål och höga ambitioner.

Detta är en operativ ledarroll med övergripande ansvar för att modernisera Renhållnings-verksamheten och optimera produktionen. Rollen ska även driva och utveckla arbetet med projektet Ett Lund, som främjar ett gemensamt Lund och bland annat skapar synergier mellan olika förvaltningar. En del i rollen är att se verksamheten i ett större perspektiv, inte enbart som renhållning, utan som ett hållbarhetsarbete ur ett ekologiskt perspektiv och som en del av Lunds Kommuns kretslopp, utveckling och ekonomi. Rollen rapporterar till nämndens styrelse Renhållningsstyrelsen.

Rollen har fullt verksamhets- och budgetansvar för Renhållningsverksamheten som består av ca 105 anställda. Vi söker en coachande, stöttande och inspirerande ledare som är duktig på att skapa ett bra klimat och en stark vi-anda. Då Renhållningsverksamheten är en relativt liten verksamhet är det extra viktigt att skapa en helhet och ett samspel i organisationen med ett öppet och trivsamt klimat.

Rollen förväntas vara ett bra stöd till cheferna i organisationen och att arbeta genom dessa duktiga ledare och stödfunktioner. Du kommer att driva den pågående utvecklingsresan vilket bland annat innebär att arbeta med teknikutveckling, digitalisering och automatisering av olika processer. Denna verksamhet bedriver mycket projektarbete, oftast i samverkan med andra aktörer, organisationer, kommuner och förvaltningar, så det är viktigt att vara en lyhörd lagspelare. Andra förekommande ansvarsuppgifter i rollen är att förstärka och koppla Renhållningsverksamheten till övrigt miljöarbete i kommunen samt värna om stadsutvecklingen i samverkan med andra förvaltningar. Du kommer även att representera Renhållningsverksamheten i externa sammanhang.

Kvalifikationer

Du är en erfaren ledare med ett starkt intresse för människor och ledarskap. Du är produktionsorienterad med stor vana av att optimera produktion och kunskap inom produktionslogik och logistik. Du är hängiven till miljöfrågor, van vid att arbeta i en värdeburen organisation och vi ser gärna att du har erfarenhet av miljöstrategi med kretsloppinriktning. Erfarenhet av kvalitets-, utvecklings-, process- och förändringsarbete är också viktiga faktorer. Du har dokumenterade kunskaper inom arbetsmiljö och arbetsrätt. Detta kan vara ditt första uppdrag inom en politiskt styrd verksamhet, men det är givetvis viktigt att du har ett intresse för att verka i en. Vi ser gärna att du kommer från det privata näringslivet, har ett starkt samhällsintresse samt har stor vana vid att samverka brett. Vi ser även att du har en akademisk examen.

Viktiga egenskaper i denna roll är att du är en stabil, lyhörd och driven ledare som är beslutsmässig med en förmåga att delegera och skapa tillit. Du har ett starkt engagemang och värdesätter ett gott samarbete, såväl internt som med externa samarbetspartners. Rollen kräver strategisk höjd men även att du är analytisk, strukturerad och noga med att säkra leveransen samt har ett långsiktigt tänk och ett helhetsperspektiv. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig
Lunds Kommun ligger i framkant inom hållbarhet och du erbjuds möjlighet att arbeta i en kommun med ett starkt varumärke, förknippat med hög kunskapsutveckling och innovation. Det finns en stor ambitionsnivå från politiken och en bred samsyn samt engagerade invånare med höga förväntningar.

Den nya visionen; Lund skapar framtiden med kunskap, innovation och öppenhet är utgångspunkten för kommunens styrning. Tillsammans med förhållningssätten och kommunens grunduppdrag ska den genomsyra allt arbete som utförs i kommunen. Visionen är en språngbräda och ledstjärna både i det dagliga arbetet och i den långsiktiga, strategiska utvecklingen. Visionen är också en viktig del av Ett Lund, styrmodellen i Lunds Kommun.

Lunds Kommun har en mix av storkommunens frågor kopplade till bland annat forskning och internationellt näringsliv, men även den lilla kommunens närhet till beslut.

För rätt person finns det möjligheter att växa inom kommunens organisation med större ansvar på sikt. Vi söker dig som vill ta dig an denna utmaning och bidra med din erfarenhet, din personlighet, ditt driv och starka engagemang för hållbarhetsarbe

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-02-15

Referensnummer

A846923
Obs! Du söker tjänsten via denna länk: https://www.k2search.se/jobs/3676-chef-renhallningsverksamheten/ I denna rekrytering samarbetar Lunds Kommun med K2 Search. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta ansvarig researchkonsult Johanna Mattsson 0735216 500. Då urval, intervjuer och tester sker löpande rekommenderar vi dig att skicka in din ansökan snarast. Sista ansökningsdag är 2019-02-15. K2 Search strävar efter att behandla alla kontakter och ansökningar konfidentiellt. Välkommen med din ansökan! Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Johanna Mattsson
Title: Rekryteringskonsult
Telefon: 0735–216 500

Lunds Renhållningsverk

Tillbaka till lista