Lund är en kommun präglad av kunskap, innovation och nytänkande. Staden lockar människor som vill förändra världen. I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för våra 121 000 invånare, våra företag och för alla som besöker oss.

Serviceförvaltningen har till uppgift att efter beställning tillgodose övriga kommunala förvaltningars och kommunala bolags behov av service.
Serviceförvaltningen har drygt 600 anställda som är fördelade på affärsområdena Lundafastigheter, Markentreprenad, Måltidsservice samt Servicestaben.

Lundafastigheter är ett affärsområde inom Serviceförvaltningen. Vi förvaltar ca 450 fastigheter omfattande drygt 550 000 kvm åt kommunens olika verksamheter såsom förskolor, skolor, gruppboenden, idrottsanläggningar, kontor m m.
Lundafastigheters verksamhet har på kort tid, under ny ledning, tagit riktning mot ett arbete där samverkan och samarbete är viktiga ledord för kvalitativ produktivitet och god arbetsmiljö. Vi söker nu BIM kooridinator samt ritningsadministratör som vill bli en del av detta och arbeta tillsammans med oss för att utveckla Lundafastigheters arbete inom BIM, projektering och våra digitala handlingar med tillhörande arbetsuppgifter.
Lundafastigheters målsättning är att vara en långsiktig, tillgänglig och framåtriktad fastighetsägare. Det är dags för oss att ta ett teknikkliv och vi söker därför en BIM koordinator och en ritningsadministratör som vill var med på den resan.

Ritningsadministratör Lundafastigheter

Arbetsuppgifter

I vår förändringsfas behöver vi dig som kan vidareutveckla vårt arkiv med ny teknik och kan ta dagligt ansvar för vårt digitala ritningsarkiv och möjligheterna med det. Du blir en viktig del i vår verksamhet när det gäller ritnings- och dokumenthantering. Du kommer att vara ”ritningsnavet” på Lundafastigheter, den man vänder sig till när det gäller digitala handlingar, CAD uppdrag och BIM uppgifter.
Du ska fånga upp och kontrollera att rätt handlingar i rätt digitala format kommer in efter projektavslut, hjälpa kollegor att få underlag inför projekt och strukturera upp våra relationshandlingar. Du kommer jobba med att göra ritningsuppdateringar i CAD efter hyresgästanpassningar och mindre ombyggnationer.
Du behöver behärska programvara för att kunna göra digitala areamätningar av olika slag för hyresavtal, hyresberäkningar och byggkalkyler. Vi vill att du ska åka ut till våra objekt, själv eller tillsammans med en kollega för att inventera och hämta in rätt uppgifter för att kunna uppdatera ritningar.
Som ritningsadministratör kommer du ingå i en mindre grupp som arbetar med informationshantering. Du kommer att jobba med alla avdelningar inom Lundafastigheter och ha många kontakter med våra ramprojektörer.
Det dagliga arbetet innebär:
• Ansvara för våra förvaltningspärmar i iBinder och relationsritningarna däri. Arbeta både bakåt med befintliga objekt och löpande framåt med de nya projekten som blir klara
• Skapa systematik i hanteringen vårt digitala ritningsarkiv
• Transformera vårt gamla arkiv, samla in befintliga handlingar, sortera och styra digitaliseringen det vi ska behålla.
• Göra digitala ytberäkningar och ytmätningar inför projekt och hyresavtal
• Själv göra ritningsuppdateringar i CAD efter anpassningar och mindre ombyggnationer.
• Vid projektavslut göra IFC-import till Xpand
• Ut och titta på plats – stämmer våra ritningar? Är de relevanta?
• Samarbeta med och bistå alla avdelningar inom LF när det gäller ritningshantering
• Jobba nära BIM koordinator och systemförvaltare Xpand
• Din arbetsplats blir i Kristallen, centralt beläget vid stationen i Lund.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har dokumenterad högskoleutbildning inom CAD/BIM-konstruktion, goda kunskaper i AutoCAD, Tekla eller Revit och har erfarenhet av CAD/BIM arbete. Meriterande är erfarenhet inom bygg- eller fastighetsbranschen, arkivkunskap samt kunskap inom BIM. Du är van vid att jobba i CAD program. Kunskaper i Office-paketet samt hög nivå i svenska, i tal såväl som skrift, krävs.
Som person är du systematisk, strukturerad och noggrann. Du gillar ordning och reda, och trivs med att ge service och vara tillgänglig och är kommunikativ.
Vi räknar med att du är ansvarsfull, har lätt för att jobba för egen maskin men uppskattar att jobba tillsammans med människor och se resultat. En öppen attityd och en vilja att gå till jobbet med glädje och laganda uppskattas av oss.

Varmt välkommen med din ansökan och hör gärna av dig om du undrar över något.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2018-01-14

Referensnummer

SF 17-58
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Ewa Folkesson
Title: Chef fastighetsförvaltning
Telefon: 046-359 51 06

Facklig(a) företrädare

Namn: Övriga fackliga nås via kommunens växel
Telefon: 046-359 50 00

Lundafastigheter, Serviceförvaltningen

Tillbaka till lista