Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Vi arbetar efter vår värdegrund där individens behov står i centrum. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

I Lunds kommun ligger vi i framkant med att arbeta utifrån individens behov i centrum(IBIC). IBIC är en nationell modell med fokus på brukarens individuella behov som beskrivs genom systematisk dokumentation och följs upp regelbundet.

Arbetsterapeut-Daglig verksamhet Gråsparven

Arbetsuppgifter

Daglig verksamhet Gråsparven vänder sig till personer i personkrets 1 enl. LSS.
Verksamheternas uppgift är att erbjuda meningsfulla aktiviteter, stimulans, utveckling och gemenskap efter önskemål. En gång i veckan åker delar av verksamheten iväg på bad och ridning. Lågaffektivt arbetssätt genomsyrar hela verksamheten.

Vi söker dig som har ett genuint intresse för att arbeta med personer med funktionsnedsättningar. Som arbetsterapeut kommer du att utifrån brukarens önskemål och behov arbeta efter de uppsatta mål som utvecklar och stimulerar. Tillsammans med arbetslaget vara delaktig i planering och genomförande av aktiviteter. Se över deltagarnas aktivitetsbalans och utföra aktivitetsanalyser i samarbete med stödassistenterna.

Du kommer också att ansvara för inköpta arbetstekniska och kognitiva hjälpmedel för brukarna, inom daglig verksamhet. Samarbete med sjukgymnaster och arbetsterapeuter i HSL-organisationen förekommer, vilka förskriver personliga hjälpmedel till brukarna. Du kommer även att ha det övergripande ansvaret för dokumentation/IBIC samt vara ansvarig för våra tekniska hjälpmedel.

Kvalifikationer


• Du ska vara legitimerad arbetsterapeut.
• Kunskaper i kognitiva funktionsnedsättningar och erfarenhet av att arbeta med grupprocesser är ett krav.
• Tidigare erfarenhet av arbete med personer med utvecklingsstörning, olika funktionsnedsättningar och autism är också ett krav.
• Det är en fördel om du har erfarenhet av lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik, AKK, pedagogisk dator samt Marte Meo.
• Du förväntas även ge handledning till brukare, personal och personliga assistenter.

Du som söker bör kunna arbeta självständigt, ha lätt för att samarbeta, vara flexibel, initiativrik, lösningsfokuserad och kunna arbeta utifrån uppställda mål i samarbete med övrig personal samt aktivt medverka för verksamhetens utveckling.
Körkort krävs då körning förekommer till olika aktiviteter.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-12-15

Referensnummer

VoO315/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Annelie Lundblad
Title: Enhetschef

Namn: Britt Klang
Title: Arbetsterapeut
Telefon: 046-359 55 50

Facklig(a) företrädare

Namn: Sveriges arbetsterapeuter Sofi Malmqvist
Telefon: 046-359 54 25

Gråsparvsvägen 5, SOA, Vård- och omsorgsförvaltningen

Tillbaka till lista