Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

På kommunkontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning, arbetar cirka 200 medarbetare med att stödja politiska nämnder och förvaltningar i kommunen. Inom kommunkontoret finns kommungemensamma funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, IT, strategisk utveckling och näringsliv.

Studentmedarbetare inom HR

Arbetsuppgifter

Vill du få ett kvalificerat extrajobb på schyssta villkor som är relevant för studierna och ger dig en fot in på arbetsmarknaden?

Som studentmedarbetare på kommunkontoret genomför du ett kvalificerat uppdrag vid sidan av dina studier. Du får möjlighet till inblick i Lunds kommuns verksamhet och bidrar till vår utveckling. Arbetstiden förläggs enligt överenskommelse med dig och din anställning omfattar i genomsnitt åtta timmar per vecka under våren 2020.

Vi söker dig som vill arbeta som studentmedarbetare med strategiska HR-frågor. I uppdraget ingår bland annat att delta i arbetet med att utveckla kommunens arbete med aktiva åtgärder. Det kan exempelvis innefatta att ta fram rutiner, se över bestämmelser och praxis kring förmåner, se över kompetensutveckling utifrån ett diskrimineringsperspektiv samt undersöka hur möjligheterna ser ut att kombinera arbetsliv och föräldraskap. Detta kan göras genom att undersöka hur andra organisationer arbetar med liknande frågor samt genom interna enkäter och intervjuer. Uppdraget kan även komma att innefatta annat HR-arbete exempelvis introduktion för nyanställda, arbetsgivarprofilering samt arbetsmiljö och hälsa.

Du kommer tillhöra HR-strategiska enheten och handledas av en HR-strateg på enheten som arbetar med bland annat mångfald- och likabehandlingsfrågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som aktivt studerar vid universitet eller högskola och som har läst minst 60 hp i ett för uppdraget relevant ämne. Vi tror att du just nu studerar kandidatprogrammet i personal- och arbetslivsfrågor eller liknande eftergymnasial utbildning och har intresse för mångfald och likabehandlingsfrågor.

För att trivas i uppdraget ska du vara självgående, arbeta på ett strukturerat sätt och ta egna initiativ. Du har även lätt för att samarbeta med andra och gillar att skapa nya kontakter.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Timavlönad
Tillträde: 2020-02-01
Sista datum: 2020-05-31

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-12-01

Referensnummer

A914521
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Lisa Bertilsson
Title: Projektledare HR
Telefon: 046-359 30 26

HR-avdelningen, Kommunkontoret

Tillbaka till lista