Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Katedralskolan grundlades 1085 och är Skandinaviens äldsta skola. Vi finns mitt i centrum av det dynamiska Lund och erbjuder sex olika universitetsförberedande utbildningar: Spetsutbildningarna Historieprogrammet respektive Lingua; det internationella programmet IB Diploma Programme samt Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet.

Skolans mål är att erbjuda en trygg och studiemotiverande miljö för alla elever, där de kan utvecklas till sin fulla potential och få den utmaning samt den hjälp och det stöd de behöver.
Vår personal arbetar gemensamt med att alla elever, förutom goda ämneskunskaper skall utveckla en rad olika kompetenser under sin tid på skolan. Katedralskolans vision har konkretiserats i sju elevkompetenser – ansvarstagande, kommunikativ, kunnig, djärv, tänkande, balanserad och vidsynt.
Läs mer om Katedralskolan på vår hemsida: www.lund.se/katedralskolan


Specialpedagog

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en specialpedagog med ett brett uppdrag. Du arbetar för utveckling av lärmiljöer och genomför pedagogiska utredningar, utformar anpassningar och åtgärdsprogram, samt stöttar pedagoger i delar av detta.
Du verkar för att eleverna ska få en så god utveckling som möjligt, såväl kunskapsmässigt som socialt och arbetar aktivt för att påverka och stimulera eleverna för att stärka dem i deras arbete mot en ökad måluppfyllelse.
Du arbetar systematiskt med skolutveckling tillsammans med kollegor, ledning samt lärarkolleger och är en del av skolans elevhälsoteam.

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare och har specialpedagogexamen. Du har god insikt och kunskap i skolans styrdokument samt god datorvana och erfarenhet av att använda IT i det dagliga arbetet.
Du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga, en konstruktiv och positiv grundsyn, ett salutogent förhållningssätt samt uthållighet. Som person är du strukturerad och analytisk.
Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera värderar vi högt, likaså din flexibilitet. Erfarenhet av motsvarande tjänst är meriterande.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-05-01

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-02-14

Referensnummer

19-008
Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan anställda i kommunen. Anställningsvillkor enligt avtal. Om du blir erbjuden anställning kommer vi att vilja se ett utdrag ur belastningsregistret. I Lunds kommun vill vi ha mångfald i arbetslivet. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder. Med hänsyn till medarbetares, kollegors och elevers hälsa tillämpar Lunds kommun rökfri arbetstid. Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Ingalill Fritzon
Title: Rektor
Telefon: 046-359 76 15 vx 046-359 50 00

Facklig(a) företrädare

Namn: LR: Fredrik Andersson
Telefon: 046-359 76 24
Namn: Lärarförbundet: Nomi Cohen
Telefon: 046-359 76 36

Katedralskolan, Utbildningsförvaltningen

Tillbaka till lista