Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

På kommunkontoret, som är kommunstyrelsens förvaltning, arbetar cirka 200 medarbetare med att stödja politiska nämnder och förvaltningar i kommunen. Inom kommunkontoret finns kommungemensamma funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, IT, strategisk utveckling och näringsliv.

Lunds kommun söker en vikarierande samhällsvägledare till Medborgarcenter

Arbetsuppgifter

Medborgarcenter är vägen in till Lund kommun. Vi är ett tjugotal samhällsvägledare med bred kunskap om kommunens olika verksamheter som dagligen ger medborgare information, vägledning och hjälp i enklare kommunala ärenden. Tillsammans arbetar vi för att ge snabb, tillförlitlig och god service. Vi är placerade på Kristallen i centrala Lund men har också kontor i Veberöd, Genarp och Dalby. Medborgarcenter ingår i Kommunkontoret där cirka 200 medarbetare arbetar med att stödja politiska nämnder och förvaltningar i kommunen.

Arbetsuppgifter
Som samhällsvägledare på Medborgarcenter svarar du på frågor och vägleder medborgare och andra i alla kommunens verksamhetsområden via telefon, e-post, e-tjänster, sociala medier och personliga besök. Det kan till exempel handla om färdtjänst, bygglov eller tillstånd. Vi ger information om pågående försörjningsstödsärenden, bokar vigslar samt tar emot felanmälningar och synpunkter.
Telefonen är den viktigaste kontaktvägen, men du möter och hjälper också besökarna i Kristallens reception. För att hitta information om kommunens verksamhet och för att registrera ärenden använder du olika ärendehanteringssystem, ofta parallellt. Du har också tillgång till administrationsvyn för flera av kommunens e-tjänster.
Ett av kommunens mål är hög tillgänglighet och arbetsdagen börjar därför före klockan 8.00 och slutar efter kl. 17.00 någon dag i veckan. Din arbetstid är schemalagd, för att vi hela tiden ska ha bemanning av telefon och reception.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning och några års erfarenhet av servicearbete, från kundtjänst, medborgarkontor eller liknande. Du har lätt för att uttrycka dig på svenska och engelska, både i tal och skrift. Om du kan ett eller ytterligare språk är det mycket välkommet.
För att klara uppdraget krävs att du känner dig bekväm med att arbeta i olika digitala system, t ex ärendehanterings- eller verksamhetssystem. Vi värdesätter också ett samhällsintresse och god allmänbildning.
Högskoleutbildning inom t ex socialt arbete, pedagogik eller statsvetenskap är meriterande.

Som person tycker du om att möta och hjälpa andra människor, samtidigt som du är noggrann och tycker om att följa rutiner. Du har stor känsla för service och tycker det är viktigt att alltid ge ett gott bemötande.
Du har en positiv attityd, fokuserar på att lösa problem och kan behålla lugnet även i stressiga situationer. Att du har god samarbetsförmåga och lätt för att skapa goda relationer ser vi som en självklarhet.
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vikariat fr.o.m. augusti 2019 t.o.m. juni 2020.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-06-30

Referensnummer

KK 2019/18
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Cecilia Schön
Title: Enhetschef
Telefon: 046-359 47 31

Facklig(a) företrädare

Namn: Vision nås via kommunens växel
Telefon: 046-359 50 00

Avdelningen för kommunikation och medborgarkontakt, Kommunkontoret

Tillbaka till lista