Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Vilka är vi?
I Lunds kommun arbetar drygt 9 000 personer med att skapa bästa möjliga förhållanden för 121 000 invånare, företag och för alla som besöker kommunen. Som stödassistent blir du en del av vård- och omsorgsförvaltningen hos Lunds kommun där drygt 2900 medarbetare arbetar. Vi ansvarar bland annat för äldreboenden, hemvård, stöd till personer med funktionsnedsättning, träffpunkter för seniorer och stöd till anhöriga.
Vi arbetar efter vår värdegrund där individens behov står i centrum. Varje dag jobbar vi för att äldre människor och personer med funktionsnedsättning ska kunna leva ett aktivt, socialt och meningsfullt liv på sina villkor. Våra verksamheter kännetecknas av delaktighet, valfrihet, flexibilitet och kvalitet med respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.
I Lunds kommun ligger vi i framkant med att arbeta utifrån individens behov i centrum (IBIC). IBIC är en nationell modell med fokus på brukarens individuella behov som beskrivs genom systematisk dokumentation och följs upp regelbundet.

Stödassistent till fritidsverksamhet inom LSS

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta som stödassistent i vår fritidsverksamhet/F30. Verksamheten riktar sig till personer med funktionsnedsättning från 13 år och uppåt inom LSS (lagen om stöd och service). F30 har sina lokaler på Fäladstorget i Lund.

Målet för verksamheten är att erbjuda mötesplatser, fritidsrådgivning och fritidsaktiviteter för att skapa en meningsfull fritid.

Du kommer att hjälpa och vägleda deltagarna till en aktiv fritid och ge information för att våra deltagare ska kunna delta i det fritidsutbud som finns.

Tillsammans med ditt arbetslag ansvarar du för att planera och genomföra aktiviteter. För att kunna möta våra deltagare är det viktigt att du har ledarförmåga, är nyfiken och har förmågan att lyssna in.

I vår verksamhet sker det ständigt förändringar och ingen dag är den andra lik, därför förväntas du kunna jobba självständigt, vara flexibel och hänga med i vårt förändrings- och utvecklingsarbete.

Regelbunden utvärdering ingår i dina arbetsuppgifter. Vi erbjuder aktiviteter på olika tider på dygnet vilket innebär det att du kommer att arbeta oregelbundna tider och helg.

Kvalifikationer


• Godkända betyg från vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig, eller påbörjad eftergymnasial utbildning med inriktning inom området.

• Erfarenhet av och/eller teoretisk kunskap om personer med autism.

• Körkort är ett krav

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-07-07

Referensnummer

VoO 174/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Christina Hansson Ravanelli
Title: Enhetschef
Telefon: 046-359 62 77

Namn: Cecilia Segersteen
Title: Samordnare
Telefon: 046 – 359 49 36

Facklig(a) företrädare

Namn: Lars Öst
Title: Vision
Telefon: 046-359 55 77

Fritid, Vård-och omsorgsförvaltningen

Tillbaka till lista