Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Målarskolans förskola är placerad i västra delarna av Lund i direkt anslutning till Palettskolan. Förskolan består i dagsläget av tre avdelningar med ca 50 barn.

Vi söker en förskollärare som vill ingå i vårt team och utveckla vår förskola. Då vi är i uppstarten av vår verksamhetsidé kommer du få möjlighet att vara delaktig i uppbyggnaden av vår verksamhet. Välkommen med din ansökan!

Förskollärare, Målarstugans förskola

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och skapa en miljö som präglas av pedagogiskt engagemang och utveckling, har en bejakande barnsyn och som tar med glädje och humor till vår förskola. Tillsammans med arbetslaget arbetar du som förskollärare utifrån aktuella styrdokument, planerar, genomför, dokumenterar och följer upp verksamheten.

Vi vill arbeta för att utveckla barnets tänkande, kreativitet, initiativförmåga och lärande.
Samarbetet på en förskola är av vikt då arbetet runt barnen sker i team, du är aktiv i din egen och förskolans utveckling framåt. Arbetet ska också präglas av ett professionellt förhållningssätt samt att skapa goda relationer till barn och föräldrar.

Vi synliggör verksamheten samt barnens utveckling och lärande genom pedagogisk dokumentation och med stöd av unikum som är ett webb-baserat dokumentationsverktyg.

I dagsläget är tjänsten placerad på en avdelning med yngre barn. Du ska kunna arbeta med barn i åldrarna 1-5 år, då vi eventuellt kommer att arbeta med rotation i verksamheten framöver.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad förskollärare och är redo att ta ett stort ansvar för verksamheten och som vill vara med att bidra med just din specifika kompetens för att utvecklas tillsammans med oss.

Du besitter förmågan att kunna leva dig in i barnens värld, i deras lärande samt erbjuda barnen inflytande i sin vardag på förskolan.

Som god pedagog och medarbetare är du redo att leda det pedagogiska arbetet såväl enskilt som tillsammans med arbetslaget. Det är viktigt att kunna driva processer kring utvecklingsarbete, uppföljning och analys som kopplas till systematiska kvalitetsarbete. Du behöver även kunna organisera och strukturera den pedagogiska miljön så att den stödjer utveckling och lärande.

Erfarenhet av webbaserade dokumentationsverktyg t ex Unikum ses som meriterande.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-08-05

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-07-21

Referensnummer

BSF 273/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se

Kontaktperson(er)

Namn: Caroline Ydén Pihl
Title: Rektor
Telefon: 046-359 56 66

Utbildningsområde 3

Tillbaka till lista