Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Serviceförvaltningen har till uppgift att efter beställning tillgodose övriga kommunala förvaltningars och kommunala bolags behov av service.

Serviceförvaltningen har drygt 600 anställda som är fördelade på affärsområdena Lundafastigheter, Markentreprenad, Måltidsservice samt Servicestaben.

Affärsområdeschef till Lundafastigheter

Arbetsuppgifter

För dig som vill vara med och utveckla ett spännande och kundfokuserat affärsområde inom Serviceförvaltningen finns nu möjligheten. Lundafastigheter med en omsättning på ca 1 miljard och 175 anställda söker en ny ledare.

Lundafastigheter planerar, bygger, förvaltar och underhåller förskolor, skolor, idrottshallar samt butiks- och kontorslokaler för andra kommunala verksamheter och bolag. Som chef för verksamheten, med fullt budget-, personal- och verksamhetsansvar, arbetar du genom dina underställda chefer för att utföra uppdraget på bästa sätt.

Verksamheten omfattar avdelningar för bostad, teknik och service, förvaltning och projekt, som samtliga leds med ett tydligt kundfokus och i ständig omvärldsbevakning. Som chef arbetar du för helhetssyn och samverkan såväl inom affärsområdet som för förvaltningen som helhet. Ansvarsområdet är brett och dynamiskt och innebär många kontakter och gränssnitt såväl internt som externt.

Lundafastigheter ingår som ett av tre affärsområden i Serviceförvaltningen. Förvaltningen leds av Servicedirektör Pål Svensson och ansvarar inför Servicenämnden. Genom förvaltningens ledningsgrupp arbetar samtliga affärsområdeschefer utifrån en helhetssyn med kommunens bästa i yttersta fokus. Samarbete, effektivitet och utveckling är nyckelord och ditt bidrag till ledningsgruppsarbetet är en viktig del av rollen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en erfaren ledare (med erfarenhet av att leda andra chefer) och som har ett visionärt och förtroendeskapande ledarskap. Du är van vid att utifrån ett helhetsperspektiv arbeta med strategisk samverkan såväl internt som externt och har erfarenhet av att driva affärsmässiga förhandlingar. Du är också förtrogen med fastighetsrelaterade processer och har viss vana av att möta media.

Du har en för uppdraget relevant högskoleutbildning och erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd verksamhet, alternativt mot en politiskt styrd verksamhet. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt tydlig ekonomisk medvetenhet och kunnande är krav.

Vi erbjuder dig en strategisk ledarroll i en verksamhet där kundfokus och affärsmässighet går hand i hand och du får vara med och bidra till att göra skillnad. Välkommen med din ansökan samt personligt brev, senast 1 juli 2019.

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att ringa Boel Lundell på People Impact (0708-41 70 40), som bistår oss i denna rekrytering.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-07-01

Referensnummer

SF 19-25
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Boel Lundell
Title: People Impact
Telefon: 0708-41 70 40

Facklig(a) företrädare

Namn: Nås via kommunens växel
Telefon: 046-359 50 00

Lundafastigheter, Serviceförvaltningen

Tillbaka till lista