Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

Vikingaskolan är en F-9 skola på Linero i den sydöstra delen av Lund. Vi strävar efter att vara en modern skola där personalen tillsammans arbetar för att alla elever ska vara välkomna och mötas av vänlighet, respekt och tolerans. En skola som visar att det är möjligt att människor från olika delar av världen möts och förenas. En skola som ger alla elever de bästa förutsättningarna att nå så långt som möjligt.

Från tidig skolålder skapar vi tillsammans med eleverna en miljö där eleverna trivs, känner sig trygga och som stimulerar deras intresse och engagemang för skolan och skolarbetet. Vi arbetar medvetet för att skapa nära och goda relationer mellan vuxna och elever.

Resurspedagog till Vikingaskolan

Arbetsuppgifter

Du kommer tillsammans med kollegor både lärare, fritidspedagoger och speciallärare verka för att elever i behov av särskilt stöd ska utvecklas så långt som möjligt.

Tillsammans med arbetslaget kommer du att kartlägga elevers behov, stödja elever i arbetet med kompensatoriska hjälpmedel samt följa upp och utvärdera de åtgärder som sätts in. Utöver detta verkar du som en resurs i gruppen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort intresse för att arbeta med elever i behov av särskilt stöd. Du har förmåga att se olika elevers behov. Du tar hänsyn till den enskilda elevens individuella förutsättningar och får eleven att växa.

I ditt arbete är du positiv och engagerad och tycker det är viktigt att ha en bra relation till elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är pedagogisk och har ett lågaffektivt bemötande. Det övergripande målet som du strävar efter är att elever i behov av särskilt stöd efterhand uppnår allt högre självständighet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-08-12
Sista datum: 2020-06-12

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-07-09

Referensnummer

BSF 287/2019
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande. För att du ska få arbeta inom förskola/skola eller annan pedagogisk verksamhet måste du uppvisa ett godkänt utdrag från polisens belastningsregister. Läs mer och hämta blanketten på www.polisen.se Tjänsten tillsätts under förutsättningen att den inte behöver tas i anspråk av redan anställd personal i Lunds kommun.

Kontaktperson(er)

Namn: Kate Femö Fondin
Title: Biträdande rektor
Telefon: 046-3594064

Namn: Carl Forsblad
Title: rektor Vikingaskolan
Telefon: 046-3597834

Facklig(a) företrädare

Namn: Mikael Sjölander
Title: Lärarförbundet
Telefon: 046-3595000

Utbildningsområde 6

Tillbaka till lista