Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Serviceförvaltningen har till uppgift att efter beställning tillgodose övriga kommunala förvaltningars och kommunala bolags behov av service.
Serviceförvaltningen har drygt 600 anställda som är fördelade på affärsområdena Lundafastigheter, Markentreprenad, Måltidsservice samt Servicestaben.
Lundafastigheter är ett affärsområde inom Serviceförvaltningen. Vi förvaltar ca 450 fastigheter omfattande drygt 550 000 kvm åt kommunens olika verksamheter såsom förskolor, skolor, gruppboenden, idrottsanläggningar, kontor m m.

Lundafastigheter är i en positiv utvecklingsfas där stort fokus läggs på att se till helheten och skapa förutsättningar att driva teknikutvecklingen framåt i hela fastighetsbeståndet. Enheten med ingenjörsspecialister arbetar med hela Lundafastigheter i teknikfrågor, både vid nybyggnation, förvaltning och drift, och utgör en viktig roll i utvecklingen av fastighetsbeståndet. Enheten följer upp att myndighetskrav efterlevs och bistår med problemlösning i den dagliga driften. Teknik och services mission är att leverera service effektivt och med hög kvalitet, med en stabil och innovativ organisation som vågar prova nya sätt för att utvecklas, och låter samarbetet driva avdelningen framåt.

Lundafastigheter söker Enhetschef ingenjör

Arbetsuppgifter

Ditt ansvar är att leda och planera arbetet inom ingenjörsavdelningen och säkerställa att utveckling och projektering sker med modern, säker, hållbar och energieffektiv teknik. Du medverkar vid framtagning och revidering av projekteringsanvisningar och bistår med teknisk rådgivning och internutbildning. Du arbetar aktivt med utveckling för att uppnå förvaltningens och enhetens mål och du verkar efter vår vision och våra förhållningssätt Lyssna Lära Leda. Du arbetar med resursplanering, månadsprognoser och upphandlings- och offertarbete samt projektledning. Omvärldsbevakning och att vara uppdaterad om ny teknik samt nya lagar är en del av enhetens uppdrag. Personal- och arbetsmiljöansvar samt kompetensutveckling för dina 9 medarbetare ingår också i dina ansvarsområden. Du har budgetansvar för din enhet och rapporterar till chef för teknik och service. Du arbetar nära övriga 7 enhetschefer inom Teknik och service och har ett dagligt samarbete med övriga avdelningar inom Lundafastigheter, vilket förutsätter en god social kompetens och samarbetsförmåga. Du ingår i ledningsgruppen för Teknik och service.

Kvalifikationer

Du har akademisk utbildning, troligtvis civilingenjör, inom bygg/fastighet samt dokumenterad ledarerfarenhet inom fastighetsbranschen. Som bollplank till ingenjörerna har du en bred teknisk kompetens. Du är serviceinriktad, öppen för möjligheter samt tycker om att driva utveckling, förbättring och effektivisering av verksamheter. Du är affärsmässig, har stark egen drivkraft och är trygg i dig själv samt har ett tydligt sätt att kommunicera. Du är en erfaren ledare och trivs att arbeta i nära samverkan med andra för att uppnå bästa möjliga resultat. Du tar ansvar för ditt arbetsområde och ger dina medarbetare utrymme att växa. Du ska vara bra på att ge och ta feedback som motiverar dina medarbetare och kollegor. Som ledare hos oss har du förmågan att se till helheten, är strukturerad, effektiv och kan prioritera. Du kommunicerar utan problem på svenska i tal och skrift och har god förståelse för engelska.

Lundafastigheter är en modern organisation som arbetar med högt tempo och stora ambitioner för kommuninvånarnas bästa.

Låter det spännande? Välkommen med din ansökan!

För uppgifter om tjänsten ring Daniel fram tom 190623 och 190722-190726

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-07-28

Referensnummer

SF 19-24
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Daniel Andersson
Title: Chef Teknik&Service
Telefon: 046-359 51 05

Facklig(a) företrädare

Namn: Anna Nilsson, Vision
Telefon: 046-359 51 30

Lundafastigheter, Serviceförvaltningen

Tillbaka till lista