Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Lunds kommuns tekniska förvaltning innehar projektledaransvar och kansli för Höje å- och Kävlingeåns vattenråd. Inom dessa organisationer finns såväl kommuner som andra aktörer representerade.
Vattenråden övervakar åarnas vattenkvalitet och arbetar för biologisk mångfald, god ekologisk status och anpassning till ett förändrat klimat och samt människans möjlighet till rekreation i landskapet genom praktiska åtgärder, t.ex. våtmarker. Vi är en kontaktyta för de många lokala intressenterna i avrinningsområdet och en viktig länk till Vattenmyndigheten. Vi sprider också kunskap om vårt vatten. Med en lång historia av åtgärdssamarbete jobbar vi kontinuerligt med att utveckla vattenvården och hitta nya arbetssätt.
Vi söker nu en vattenrådssamordnare till kansliet för Höje å och Kävlingeåns vattenråd.

Vattenrådssamordnare

Arbetsuppgifter

Är du en driven samordnare som vill bidra till vattenrådens framtida utveckling och verksamhet och därmed till en bättre miljö? Har du samtidigt kunskap om och intresse för att administrera, strukturera och förvalta projekt med många deltagare, och vara spindeln i nätet? Då kan detta vara jobbet för dig!
Vattenrådens kansli har två anställda vattenrådssamordnare. Tillsammans har ni ansvaret för att samordna, administrera, driva och utveckla vattenrådens verksamhet. Det innebär att en stor del av tjänsten består av bland annat att förbereda möten, ta fram verksamhetsplanering, söka externa medel, sköta budget, redovisning och finansieringsfrågor, göra konsultupphandlingar, samt informera om och kommunicera rådens verksamhet. En viktig del av tjänsten är att du bidrar både med din vattenrelaterade sakkunskap och till det strategiska utvecklingsarbetet i vattenråden. Som vattenrådssamordnare har du många kontakter med politiker, myndigheter, kommuner, konsult, markägare, externa finansiärer och allmänhet.
Till stöd i arbetet har du en beredningsgrupp för varje vattenråd med sakkunniga tjänstepersoner från medlemskommunerna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är strukturerad, målinriktad och kreativ med god samarbetsförmåga och förmåga att kommunicera i tal och skrift. Det är nödvändigt att du kan driva projekt på ett strukturerat sätt, både självständigt och i samarbete med andra. Du har högskoleutbildning med inriktning på limnologi, hydrologi eller annan likvärdig utbildning, och relevant arbetslivserfarenhet. Erfarenhet av praktiskt våtmarks- och vattenvårdsarbete är en fördel liksom erfarenhet av arbete inom politiska organisationer. Erfarenhet av något eller flera av områdena projektledning, klimatanpassning, dagvattenfrågor, GIS, vattenjuridiska frågeställningar, upphandling, administration och ekonomi är också meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Erfarenhet krävs. B-körkort krävs.

Tillsvidareanställning med tillträde snarast.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-08-18

Referensnummer

TF 19-10
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Anna Helgeson
Title: Kommunekolog
Telefon: 046-359 35 82

Namn: Emelie Björling
Title: Vattensamordnare
Telefon: 046-359 91 75

Namn: Karl-Oscar Seth
Title: stadsträdgårdsmästare
Telefon: 046-359 53 06

Facklig(a) företrädare

Namn: Anders Söderberg
Title: Vision
Telefon: 046-359 69 83
Namn: Emmi Sundén
Title: Sveriges Arkitekter
Telefon: 046-359 93 13
Namn: Anette Kronvall
Title: Sveriges Ingenjörer
Telefon: 046-359 49 59

Park- och naturavdelningen, Tekniska förvaltningen

Tillbaka till lista