Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Serviceförvaltningen har till uppgift att efter beställning tillgodose övriga kommunala förvaltningars och kommunala bolags behov av service.
Serviceförvaltningen har drygt 600 anställda som är fördelade på affärsområdena Lundafastigheter, Markentreprenad, Måltidsservice samt Servicestaben.

Inom Lundafastigheter har nyligen startats en Bostadsavdelning. Där samlas bostadsverksamhet i kommunen. Bostadsavdelningens uppdrag är att efter beställande från övriga förvaltningar ansvara för uthyrning till de målgrupper där kommunen är ansvariga att under en period ordna bostadslösning. I uppdraget ingår hyresvärdsansvar, ekonomisk och teknisk förvaltning samt att skapa goda förutsättningar för hyresgästen att komma vidare till permanent bostad.

Bostadsförvaltare

Arbetsuppgifter

Som bostadsförvaltare kommer du arbeta med att samordna teknisk, administrativ och ekonomisk förvaltning av kommunens bostadsrätter, hyresrätter samt externt förhyrda hyresrätter. Du kommer att vara ansvarig förvaltare för halva bostadsbeståndet, f n ca 350 bostäder.

Du kommer att ha ett budgetansvar för dina objekt och förväntas fastställa reparations- och underhållsbehovet, göra avrop hos våra ramavtalade entreprenörer samt planera och genomföra besiktningar.

I arbetet ingår att skapa goda relationer och upprätthålla ett nära samarbete med våra entreprenörer, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar.

Vidare ingår att samarbeta och planera bostads- och uthyrningsfrågor tillsammans med beställande funktion på Socialförvaltningen samt till viss del med Vård och Omsorgsförvaltningen.

I din roll ska du samarbeta tillsammans med övriga funktioner inom avdelningen och berörda funktioner på övriga avdelningar inom Lundafastigheter samt Serviceförvaltningen.

I tjänsten ingår viss arbetsledning av våra bovärdar.

Då verksamheten befinner sig i en uppstartsprocess ingår i arbetet att utveckla och upprätta beskrivning för ett stort antal arbetsuppgifter och rutiner. Det är viktigt att du tycker att detta är intressant och känner dig bekväm med att det är mycket i verksamheten som håller på att formas och det kan vara en utmaning att få grepp om allt.

Kvalifikationer

För uppdraget krävs att du har en relevant utbildning inom fastighetsförvaltning.

Du bör ha erfarenhet av att arbeta med förvaltning av bostäder i ett bostadsföretag eller i annan kommun med liknande bostadsverksamhet.

Du bör ha erfarenhet av arbete i Xpand eller annat fastighetssystem.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med upphandling utifrån LOU.
Du bör vara mål- och resultatorienterad och har god förhandlings- och initiativförmåga
Du är noggrann och har en god förmåga att arbeta strukturerat enligt fastlagda rutiner.

Du behöver ha insikt och förståelse för människor med olika sociala behov.

Det är bra om du är van vid att under perioder arbeta under tidspress och tycker det är stimulerande att delta i förändringsarbete.

Du ska ha B körkort.

Du ska också ha grundläggande kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Du ska ha goda kunskaper i Office-paketet.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-07-31

Referensnummer

SF 19-28
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Sara van Lunteren
Title: Chef Bostadsavdelningen
Telefon: 046-355075

Facklig(a) företrädare

Namn: Vision
Telefon: 046-35 51 30

Lundafastigheter, Serviceförvaltningen

Tillbaka till lista