Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Socialförvaltningen i Lund arbetar med att barn och unga ska få en så bra uppväxt som möjligt. Det handlar om hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Vi har också många stödinsatser för vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, personer i behov av försörjningsstöd eller arbetsmarknadsåtgärder samt flyktingar.

Socialförvaltningen i Lunds kommun har fyra verksamhetsområden: Barn, unga och familjestöd, Vuxen, Socialpsykiatri och Flykting. Inom verksamhetsområdet Socialpsykiatri ansvarar man för insatser till personer med psykiska funktionsnedsättningar. Det är inom denna del som boendestödet är organiserat. Boendestödet är ett socialt och pedagogiskt stöd i hem- och närmiljö. Stödet bygger på delaktighet och utformas efter den enskildes samlade behov.

Handledare psykiskt funktionsnedsatta Boendestöd Öster

Arbetsuppgifter

Till boendestöden söker vi nu ny medarbetare. Att arbeta inom boendestödet innebär att du är ett socialt och pedagogiskt stöd till personer med psykisk funktionsnedsättning. Du arbetar utifrån brukarens individuella genomförandeplan som upprättas tillsammans med brukaren. Att skapa trygghet och struktur, bryta isolering och att motivera till aktivitet är viktiga hörnstenar i uppdragen. Detta kan vara att tillsammans utföra sysslor i hemmet som städning, matlagning och planering av inköp. Det kan även innebära att hjälpa till i kontakter med myndigheter eller att hitta en meningsfull sysselsättning. Du verkställer också beslut enligt främst socialtjänstlagen.

Socialpsykiatrin i Lunds kommun har under många år arbetat med att utveckla arbetsformer och metoder för att så bra som det går möta brukarnas behov. I två undersökningar 2011 och 2012 har brukarna gett Lunds socialpsykiatri ett enastående bra betyg för vårt bemötande och vårt sätt att skapa delaktighet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med KY-utbildning/ socialpsykiatri, eller alternativ utbildning med inriktning Socialpsykiatri. Tidigare erfarenhet av boendestöd och arbete med KBT-baserat förhållningssätt anses meriterande. Vi förutsätter att du är en van datoranvändare. Att du har körkort är ett krav.

Som person vill vi att du har ett etiskt förhållningssätt och fingertoppskänsla i ditt kontaktskapande med brukarna. Du har humor och värme och kan hitta kreativa lösningar i olika situationer och du samarbetar gärna med olika aktörer.

Tillsvidareanställning med tillträde 190916 eller efter överenskommelse.
Heltid 36,33 tim/vecka.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-07-09

Referensnummer

SOC 19-32
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Karolina Palmkvist
Title: Föreståndare
Telefon: 046-359 69 34

Namn: Bo Dahlqvist
Title: Enhetschef
Telefon: 046-359 55 28

Facklig(a) företrädare

Namn: Vision
Title: exp
Telefon: 046-359 59 56

Övriga boendestöd, Socialförvaltningen

Tillbaka till lista