Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Strax öster om Lunds centrum ligger Gymnasieskolan VIPAN, Lunds enda kommunala yrkesskola.

Gymnasieskolan Vipan har c:a 1 100 elever fördelade på Barn- och Fritidsprogrammet, Byggprogrammet, Gymnasiesärskolan, Handelsprogrammet, Hotell- och turismprogrammet, Introduktionsprogrammet, Restaurang- och livsmedelsprogrammet, VVS- och Fastighetsprogrammet samt Vård- och Omsorgsprogrammet. Vipan präglas av god stämning och stort engagemang både hos elever och personal.

Skolans fokusområden är: Individ, Kunskap och Omvärld. Vi är måna om att både personal och elever ska känna delaktighet i allt som rör verksamheten.

Läs mer om gymnasieskolan Vipan på vår hemsida: www.lund.se/vipan

Yrkeslärare inom restaurang och livsmedel, inriktning kök.

Arbetsuppgifter

Som lärare med inriktning mot kök samarbetar du med övriga undervisande lärare inom Restaurang och livsmedelsprogrammet. Du planerar, undervisar och följer upp elevernas kunskapsutveckling och för fortlöpande dokumentation över denna. Du ansvarar för att anpassa undervisningen så att eleven kan delta och utmanas utifrån sina förutsättningar. Du ansvarar även för att planera och följa upp elevers arbetsplatsförlagda lärande, APL och tar kontakt med och utvecklar kontakter med branschen. Som mentor stödjer du eleverna i sin planering att succesivt kunna ta ett eget ansvar för sitt lärande. För omyndiga elever har du en löpande kontakt med vårdnadshavare.
På Gymnasieskolan Vipan arbetar vi med att:
• stimulera elevernas nyfikenhet och lust att lära.
• få eleverna att utvecklas optimalt utifrån sina förutsättningar.
• ge eleverna en god omvärldsorientering och en realistisk världsbild.

Kvalifikationer

Vi söker en karaktärsämneslärare med specialisering kök men med kompetens att även undervisa i grundläggande dryckeskunskap. Du är behörig att undervisa i gymnasiet och har god kunskap om styrdokumenten. Du har också god samarbetsförmåga och lätt för att bygga relationer med kollegor, elever och vårdnadshavare. Erfarenhet från arbete inom branschen värdesätts. Undervisningen kommer företrädesvis att ske inom nationella Restaurang- och livsmedelsprogrammet men även på IM samt i gymnasiesärskolan. Erfarenhet av arbete med programmen är en merit.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: 2019-08-08

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-06-30

Referensnummer

19-106
Anställningsvillkor enligt avtal. Om du blir erbjuden anställning kommer vi att vilja se ett utdrag ur belastningsregistret. I Lunds kommun vill vi ha mångfald i arbetslivet. Med hänsyn till medarbetares, kollegors och elevers hälsa tillämpar Lunds kommun rökfri arbetstid. Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Lena Sepponen
Title: Biträdande rektor
Telefon: 046-359 79 90

Facklig(a) företrädare

Namn: Elisabeth Lindskoug
Title: LR
Telefon: 046-359 77 74
Namn: Anna Gudelj
Title: Lärarförbundet
Telefon: 046-35 80 54

Gymnasieskolan Vipan, Utbildningsförvaltningen

Tillbaka till lista