Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Lund är en av Skandinaviens äldsta städer med ett av världens hundra högst rankade universitet. Här, i Sveriges tolfte största stad, möts tradition och innovation; här är avstånden korta och forskningen bland den bästa i världen.

I nordöstra Lund bygger vi framtidens stad med hållbar stadsutveckling i fokus. På Brunnshögsområdet ska uppemot 40 000 människor bo och arbeta när stadsdelen står klar. Här läggs spåren till framtidens kollektivtrafik, 2020 börjar spårvägen trafikera sträckan mellan centralstationen och Brunnshög, och här finns de världsledande forskningsanläggningarna MAX IV och ESS.

Ambitionerna är stora och möjligheterna många i staden som skapar framtiden med kunskap, innovation och öppenhet.

Stadsbyggnadsdirektör

Arbetsuppgifter

I rollen som Stadsbyggnadsdirektör jobbar du nära politiken och ansvarar för att strategiskt och visionärt driva kommunövergripande projekt samt utveckla förvaltningen och dess ledningsgrupp.

Som Stadsbyggnadsdirektör är du chef för Stadsbyggnadskontorets fem avdelningar: administration, struktur, plan, bygglov och lantmäteri, med totalt ca 80 medarbetare. Förvaltningen ansvarar för myndighetsfrågor enligt plan- och bygglagen samt ger rådgivning inom plan- och byggfrågor till byggaktörer, arkitekter och kommuninvånare. Ansvarsområdet är brett och det är viktigt att du i ditt ledarskap ser till kommunen som helhet. Gränssnitten är många och samverkan ett nyckelord.

Du leder via fem avdelningschefer, som i sin tur ansvarar för varsitt verksamhetsområde. Ditt ledarskap baseras på tillit, där varje avdelningschef känner såväl ansvar som handlingsfrihet utifrån sitt mandat och du skapar engagemang och samverkan mellan avdelningarna. Förvaltningens ledningsgrupp utgör ett viktigt forum för dialog och för att skapa samsyn. Det är viktigt att förvaltningen kan möta såväl andra förvaltningar som politiken utifrån en genomtänkt helhet.

Lunds kommun är framåt och utvecklingsinriktad. Många stora projekt pågår och ytterligare projekt av dignitet kommer att startas framöver. Med utgångspunkt från helhetsperspektivet bidrar du med att göra nödvändiga prioriteringar och skapar framdrift och genomslag. Allt för att kunna leverera med den höga kvalitet som är synonymt med kommunens varumärke.

I rollen ingår ansvar för beredning, föredragning och bevakning av ärenden i Byggnadsnämnden och andra politiska forum.

Du anställs av Kommunstyrelsen och rapporterar till Byggnadsnämnden. Rollen ingår i Kommundirektörens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant akademisk examen samt mångårig kvalificerad chefs- och ledarerfarenhet med verksamhets-, personal- och budgetansvar samt del i ledningsgrupp.
Du har erfarenhet från arbete inom samhällsbyggnadssektorn samt från politiskt styrd organisation. Erfarenhet av arbete i privat sektor är meriterande.

Du har goda erfarenheter av att leda ledare, process- och verksamhetsutveckling samt att självständigt organisera en verksamhet. Du har vana av att leda i förändring samt ett intresse av verksamhetsutveckling med utgångspunkt i modernisering såsom digitalisering.

Du leder med engagemang, ett genuint intresse av att utveckla chefer och styr mot mål. Du har förmåga att skapa goda relationer såväl inom som utom kommunen, innefattande både nationella och internationella samarbeten. Du är van att representera och bemöta media på ett professionellt sätt samt känner dig bekväm i det.

Dina språkkunskaper i svenska och engelska är goda och du har god förmåga att formulera dig väl i tal och skrift.

Välkommen till en spännande nyckelposition med intressanta utmaningar samt möjlighet att bidra till att förverkliga vår strategi: Lund skapar framtiden med kunskap, innovation och öppenhet.

För en inledande konfidentiell kontakt och ytterligare information är du välkommen att kontakta ansvarig konsult på Transearch, Cecilia Wennergren, 070-7244856, Cecilia.wennergren@transearch.se, som hjälper oss i denna rekrytering.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2019-06-26

Referensnummer

A886063
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Cecilia Wennergren
Title: Rekryteringskonsult på Transearch

Facklig(a) företrädare

Namn: Jannika Josefsson (Vision)
Namn: Tilda Brage (Sveriges ingenjörer)
Telefon: 046-3595750
Namn: Julia Boström (Sveriges arkitekter)
Telefon: 046-359 48 87

Stadsbyggnadskontoret

Tillbaka till lista