Välkommen till Sommarpraktik

Här kan du som går i årskurs 9 på högstadiet eller årskurs 1 och 2 på gymnasiet söka praktikplats till sommaren. Platserna är begränsade.

Vilka jobb finns det?

Vi har praktikplatser inom vaktmästeri- och utomhusarbete, lokalvård, barnomsorg/fritidsverksamhet, äldreomsorg, idrottsföreningar, restaurang/café, hotell och övrigt inom service.

Vem får söka?

Vi får hjälp av skola och socialtjänst att välja ut de ungdomar som är i störst behov av en praktikplats. När de prioriterade platserna är tillsatta lottas de resterande ut bland alla de andra som sökt.

Du måste bo (vara folkbokförd) i Lunds kommun för att få söka. Enligt socialnämndens beslut går erbjudande om praktikplats i första hand till ungdomar som har särskilda behov och på grund av det kan stå längre från arbetsmarknaden och ha svårt att skaffa sommarjobb på egen hand.

I dagsläget kan vi tyvärr inte erbjuda praktikplats till de ungdomar som inte har ett fullständigt personnummer bland annat på grund av problem med utbetalning av ersättning. Om ni vet med er att ett fullständigt personnummer är på gång under våren kan ni höra av er till Sommarpraktik i Lund via mail eller telefon för mer information. Se kontaktuppgifter längst ner på sidan.

När är praktiken?

Praktikperioden är på tre veckor.

Arbetstiden är sex timmar per dag för högstadieelever och åtta timmar per dag för gymnasieelever. Utöver den tiden ska du ha minst 30 minuters lunch. Tiden är förlagd mellan klockan 6.30 och klockan 20 måndag till fredag. Andra arbetstider kan förekomma, men du arbetar aldrig mer än 30 respektive 40 timmar per vecka. Praktikersättningen är 50 kronor i timmen för gymnasieungdomar och 45 kronor i timmen för högstadieelever.

Perioder 2018

Period 1: 18 juni - 6 juli 2018
Period 2: 9-27 juli 2018
Period 3: 23 juli - 10 augusti 2018

Sommarlovsentreprenörer

Kommunen erbjuder också treveckorskursen "Sommarlovsentreprenörerna", där du får utveckla en idé till ett företag. Information finns i filmerna här!

> Kolla in filmerna om sommarlovsentreprenörerna!

Direktadress till denna sidan: https://www.lund.se/sommarpraktik

Kontakt

Sommarpraktiken

Socialförvaltningen

Postadress: Sommarpraktik, Kristallen, Box 1255, 221 05 Lund
Besöksadress:Brotorget 1, Lund

Samordnare: Nora Al Barkawi
Telefon: 046-359 84 68
E-post:
nora.alberkawi@lund.se
Telefontid:Vardagar 1012

Socialförvaltningen

Postadress: Socialförvaltningen, Box 1255, 221 05 Lund
Besöksadress:
Brotorget 1, Lund
Telefon (Medborgarcenter): 046-359 50 00
E-post:socialforvaltningen@lund.se