Unga vuxna, när du behöver någon att prata med

Unga vuxna broschyr 2016Vi på Unga vuxna lyssnar gärna!

Varför känner jag mig så arg?
Han har vänt på dygnet.
Jag är aldrig riktigt glad längre.
Vi pratar inte med varandra.
Jag känner mig ensam.

Vem kan hjälpa?

Hur går jag vidare?

Unga vuxna är en mottagning för dig mellan 16-29 år. Hit kan du komma och prata om det som är viktigt för dig. Det kan gälla personliga problem, relationer, frågor kring fysisk och psykisk hälsa med mera. Vi utgår från dina behov.

Vad kan vi hjälpa dig med?

På mottagningen träffar du en socionom eller sjuksköterska som tillsammans med dig kartlägger vad det är du vill ha hjälp med. Här har du en relativt kortvarig kontakt och skulle det visa sig att du behöver eller önskar en längre kontakt försöker vi hjälpa dig vidare.

Hos oss finns det möjlighet till bedömning av läkare och sjukgymnast om det i samtal framkommer behov. Det går dock inte att söka direkt till dessa yrkeskategorier.
Vi som arbetar på Unga vuxna har våra anställningar inom sjukvården eller socialtjänsten och tillsammans hoppas vi hitta bra lösningar utifrån dina behov.

Att komma till mottagningen är kostnadsfritt och du behöver ingen remiss. Skulle du behöva träffa en läkare eller sjukgymnast här på mottagningen eller om vi skulle behöva hänvisa dig vidare, till exempel till primärvården, kommer det besöket att kosta som ett vanligt läkarbesök.

Besöken här är frivilliga och sker under sekretess.

Du bokar själv tid genom att ringa oss på vår telefontid eller genom att lämna ett meddelande på vår telefonsvarare med namn och telefonnummer. Om du lämnar ett meddelande så kontaktar vi dig så snart vi kan. Vi ringer då upp från dolt nummer.

OBS! Då vi inte är en akutmottagning har vi tyvärr ingen möjlighet att erbjuda drop in-besök.

Vilka är vi?

Unga vuxna är ett samarbete mellan Lunds kommun och elva vårdcentraler inom Region Skåne.

Sommaren 2016

Unga vuxna håller sommarstängt mellan den 11 juli – 14 augusti och öppnar igen som vanligt måndagen den 15 augusti. Vid behov av hjälp under denna period, var god ring 1177 för rådgivning eller kontakta din vårdcentral. Önskar du kontakt utifrån sociala frågeställningar och bor i Lunds kommun så kan du ringa mottagningsenheten på 046 – 35 70 10.

För frågor som kan vänta tills vi åter har öppet, var god lämna namn och nummer på vår telefonsvarare eller skicka ett mail så återkommer vi så snart vi är tillbaka


Aktuellt

ACT- att hantera stress och främja hälsa

Unga vuxna erbjuder gratis stresshanteringskurs för alla mellan 16-29 år. Nästa kursstart är planerad till tisdagen den 12 april. Kursen består av 7 träffar.

För anmälan kontakta ungavuxna@lund.se. Se länk nedan för mer information.

 

Podcast "Helt okej"

Region Skåne har gjort en podcastsatsning och vi på Unga vuxna har varit med i arbetet och gjort fyra avsnitt kring temat psykisk hälsa hos unga vuxna. En podcast av unga för unga!

De fyra avsnitten kom ut i februari och mars och har följande teman:
Varför mår vi dåligt?
Droger och alkohol
Självmord
Varför mår unga vuxna dåligt?

Du hittar podcasten på Region Skånes hemsida (se nedan) eller i din podcastapp. 


Dokumentär "Mottagningen"

En dokumentär från UR om psykisk ohälsa hos unga vuxna filmad delvis här på mottagningen finns nu på deras hemsida. Se länk nedan.

"Allt fler unga söker hjälp för nedstämdhet, oro och sömnsvårigheter. På mottagningen Unga vuxna i Lund samarbetar sjuksköterskor, kuratorer, läkare och socionomer för att bättre kunna hjälpa dem som sökt sig dit. Vi möter fyra unga vuxna som alla på olika sätt sökt hjälp när de tappat fotfästet i tillvaron. De berättar öppet och levande om barndom, skoltid och hur de mått innan de till slut fått hjälp" Från UR:s hemsida

Faktaansvarig: Socialförvaltningen
Sidan uppdaterad: 2016-05-24
Direktadress till denna sida: www.lund.se/ungavuxna
Kontakt
 • Unga vuxna

  Adress

  Lilla Tvärgatan 10 i Lund

  Besökstider

  Måndag till onsdag kl. 13-18, torsdag kl 14-18 och fredag kl 13-16.

  E-post
  ungavuxna@lund.se

  Telefonnummer
  046-35 80 93

  Telefontider
  Vardagar kl 10-11 samt 14-15
  Övriga tider kan du lämna namn och telefonnummer så hör vi av oss så snart vi kan

  OBS! Då vi inte är en akutmottagning har vi tyvärr ingen möjlighet att erbjuda drop in-besök. 

  Tyck till
  Klaga eller ge beröm till oss via denna länk:Tyck till Vi vill veta vad du tycker!

google-translate