Länk till startsidan

Dalby Påskagänget: Vi gör klart gator och gångbanor

Med start i mars lägger vi slutlig beläggning på några gator och gångbanor på Påskagänget. Du som bor i området kan påverkas genom buller och när gator och parkering tillfälligt stängs av. Vi räknar med att vara klara i mitten av maj.

Gatorna som ska färdigställas är Smörbollsgatan, Luktviolgränden och Kattfotsgränden samt Växelbruksgatan. Sträckorna är markerade på kartan.

Aktuellt

Vi ska lägga plattor på parkeringen vid Smörbollsgatan/Kattfotsgränden, och behöver därför stänga parkeringen under två dagar i början av vecka 12. Under tiden hänvisar vi till parkering längs med gatorna.

  • Gator får slutligt lager med asfalt
  • Gångbanor längs gatorna stensätts

Buller och kortare avstängning

Gator, parkering och gångbanor kommer att behöva stängas av tillfälligt. Vi försöker alltid meddela boende vars uppfart behöver stängas tillfälligt. Arbetet ger också visst buller.

Gator som berörs

Gatorna som ska färdigställas är Smörbollsgatan, Luktviolgränden och Kattfotsgränden samt Växelbruksgatan. Sträckorna är markerade på kartan.

Även boende på Tresädesgränden berörs under den tid då arbete pågår på Växelbruksgatan.

Arbetet börjar på Smörbollsgatan och går därefter vidare. På sträckan utanför Påskagängets skola sker arbetet främst under påsklovet (vecka 13). Detta för att barn och trafik till skolan ska påverkas så lite som möjligt.

Tidplan

  • Start i mars 2024.
  • Arbetet beräknas vara klart i mitten av maj 2024.

Så minskar vi störning

Vi jobbar inte i hela området samtidigt utan tar en del i taget. Arbetet görs av en traktorgrävare och en anläggare som går som förpatrull. De skär asfalt, schaktar, hårdgör och justerar ytorna. Direkt efter dem lägger två stensättare plattor och finjusterar.

Efter varje arbetsdag packar vi ihop och avslutar arbetet på den aktuella platsen för att minimera risken att någon eller något kan komma till skada.

Kontakt

För den mest aktuella informationen hänvisar vi till våra medarbetare på plats. Du kan också kontakta medborgarcenter.

Telefon medborgarcenter: 046-359 50 00
E-post: lunds.kommun@lund.se

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?