Länk till startsidan

Bygget av Påskagängets nya skola

Påskagängets skola i Dalby är efterlängtad sedan många år tillbaka. När den nya skolan står klar ska lokalerna rymma 400 barn, en idrottshall, uppehållsrum – eller så kallade fritidshubbar och tillagningskök. Skolgården kommer att ha stora grönområden och fina utemiljöer.

Observera att tidplanen fortfarande är oklar och att sidan kommer att uppdateras efterhand!

Vad ska vi bygga?

Lunds kommunfullmäktige har tagit beslut om att Påskagängets skola ska byggas. Serviceförvaltningen arbetar nu med att ta fram en ny tidplan. Bland annat ska byggnadernas placering i området ändras, på grund av dammen som byggts till groddjuren.

Projektet bedöms kosta cirka 240 miljoner kronor enligt det beslut som klubbades i kommunfullmäktige den 31 mars 2022.

När börjar vi bygga?

Dammen och övervintringsplatserna till djurarterna i området är färdigbyggda. Här finns bland annat grodor, paddor och salamandrar.

Vi går nu vidare med planeringen av den nya skolan och förbereder också för upphandling av entreprenör under hösten 2024. Hösten 2025 kan det bli byggstart och då vet vi mer om tidplanen fram till inflyttning.

Alternativ lösning

Beslutet om skyddsåtgärder för djurlivet innebär att placeringen av skolan och idrottshallen behöver ändras. Ändringen gör vi inom befintlig fastighet och detaljplan. Byggnaderna får samma funktioner och innehåll som planerat medan utemiljön får en något förändrad utformning än hur det var tänkt från början. Detsamma gäller tillfartsvägar och parkering.

Tidplan, budget och status

Projektet omfattar nybyggnation av skola för 400 elever i årskurs F–6. I projektet ingår även en fullstor idrottshall, fritidshem och tillagningskök.

Status: Beslutad. Vi arbetar nu med planeringen av den nya skolan. Under hösten 2024 beräknar vi kunna handla upp en entreprenör. Hösten 2025 kan det bli byggstart. Vi har ännu inte hela tidplanen klar fram till inflyttning.
Arkitekt: -
Entreprenad: -
Beräknad inflyttning: Ännu ej klart.
Kostnad: 240 miljoner kronor.

Uppdaterad:

Dela sidan:

Hjälpte informationen på denna sida dig?