Odla i Lund - stadsodling

Odla i Lund

Stadsodlingsprojektet Odla i Lund har mark på Brunnshög i norra Lund. Här kan du odla ensam, tillsammans med vänner eller familj! 

Aktuellt 

 • Vill du odla? Anmäl dig till mikael.hellberg@lund.se
 • Bemanning: Mikael Hellberg träffas på odlingsplatsen tisdagar och torsdagar kl 15-17.
 • Arrendeavtal: Arrendeavtal tecknas med alla odlare. Arrendet är 3,81 kr/kvm.
 • Växthuset: Tillgång till växthuset och dess skörd har i första hand de som deltar i växthuskursen.
 • Tidsbegränsat arrende: odling på området kommer som längst att vara till och med 2017.  Från 2018 planeras ett odlingsområde i nya Kunskapsparken, se nedan.
  Karta Odla i Lund, Brunnshög

Om projektet

Odla i Lund erbjuder växthus för odling och mötesplats, men även kurser, studiebesök och workshops.  Odla i Lund är ett stadsodlingsprojekt som drivs av Lunds kommun. Vi har tillgång till den befintliga marken t o m 2017. För mer information, kontakta tekniska förvaltningen, park-och naturkontoret på telefon 046-35 50 00 eller via e-post: tekniska.forvaltningen@lund.se

Odla i Lund flyttar 2018

2018 invigs den första etappen av Kunskapsparken på Brunnshög. I parken planeras för ett odlingsområde där i första hand odlare som nu deltar i Odla i Lunds verksamhet kommer att erbjudas plats. Odlingsområdet kommer att bli permanent och vara en naturlig del av parkmiljön. Planeringsprocessen är redan igång och våren 2016 börjar kommunens landskapsarkitekter skissa på utformningen av odlingarna. Följ utvecklingen via vår facebooksida!

Varför Brunnshög?

Stadsodling är en del av satsningen på Brunnshög, en ny stadsdel som ska ligga i framkant när det gäller hållbar stadsutveckling.  Här ska bland annat finnas möjlighet att pröva nya lösningar för allt från byggnadsteknik till mötesplatser. Brunnshög kommer att växa upp runt de två forskningsanläggningarna MAX IV och ESS och ska på sikt ge plats för cirka 40 000 boende.

Faktaansvarig: Tekniska förvaltningen
Sidan uppdaterad: 2016-10-17
Direktadress till denna sida: www.lund.se/odlailund
Kontakt
 • Tekniska förvaltningen

  Adress

  Brotorget 1, Lund

  Telefonnummer

  046- 359 75 00, 046 - 35 50 00

  Postadress: Box 41, 221 00 Lund

  Skicka e-post

google-translate