Nordiska Ungdomsorkestern

Nordiska Ungdomsorkestern 
16 juni-2 juli 2017 i Lund, Sverige.

Tack till alla som gjorde Nordiska Ungdomsorkestern 2016 till en fantastisk upplevelse! Sammanlagt 15 konserter under två och en halv vecka är ingen lätt sak, men ni genomförde det!

Nästa år är Nordiska Ungdomsorkestern tillbaka med nya krafter, ny repertoar och en nygammal dirigent! Vår konstnärlige ledare (och Helsingborgs Symfoniorkesters chefdirigent), Stefan Solyom, kommer tillbaka och tar med sig en av sina favoritsymfonier; Sympfonie Fantastique av Hector Berlioz. De som har spelat denna symfoni med Stefan vet att upplevelsen blir lika fantastisk som namnet antyder!

Mika Eichenholz, som nästa år tillträder posten som chefdirigent för Orquesta Sinfónica Universidad de Concepción i Chile återkommer och har med sig ett minst lika fantastiskt program; Romeo och Julia av Sergej Prokofjev. Mika har många musikaliska specialiteter, och en av de som han tycker bäst om är att få dirigera rysk musik!

Mer information om programmet kommer under hösten.

För frågor, kontakta producent Carl-Magnus Trygg,
carl-magnus.trygg@lund.se


Nordiska Ungdomsorkestern arrangeras av Lunds Kommun och Musik i Syd i samarbete med Musikhögskolan i Malmö, Odeum vid Lunds Universitet, Sveriges Orkesterförbund.

Sidan uppdaterad: 2016-07-06
Direktadress till denna sida: www.lund.se/nuo
Kontakt
google-translate