Naturum Skrylle

Välkommen till naturum Skrylle! Höstprogrammet drar igång den 27 augusti, se program nedan. Följ oss gärna på facebook - och du vet väl att du kan komma hit med naturbussen, Skånetrafikens linje 159?

naturum våren 2014Naturum Skrylle

På naturum Skrylle kan du lära dig om traktens växter, fåglar, insekter och djur. Även kulturhistoria och geologi har sin plats här.  Inomhusutställningen är öppen alla dagar kl. 9-16, förutom några enstaka helgdagar. 

Utomhusutställningen kan man besöka när som helst.  I säsongsprogrammet presenteras olika teman och aktiviteter. 

Taktil utställning

Utomhus finns en 50 meter lång slinga som är kantad med rep och anpassad för bland andra synskadade. Längs slingan kan du känna på träskulpterade djur i naturlig storlek, deras spåravtryck och spillning. Till utställningen finns mp3- spelare att låna med inläst text på engelska och svenska.  Följ repet vid naturums ingång!

Fråga naturvägledaren

Vår och höst välkomnas du av en naturvägledare tisdag-söndag kl 9-16 som svarar på dina frågor. Har du frågor eller vill du bara prata natur en stund?  
 
För skolklasser och grupper kan särskilda visningar bokas in. Kontakta naturvägledare Marie Sager för bokning och mer information.
Mobil: 0761-33 53 73
E-post: naturum@lund.se             
Telefon Skryllegårdens reception: 046-585 25 

Säsongens aktiviteter

natrum inneVår, sommar och höst aktiverar vi oss utomhus på olika sätt och använder naturen som inspirationskälla! Samling sker vid naturum om inget annat anges i programmet.

Alla aktiviteter är kostnadsfria och material och redskap finns på plats. För en del aktiviteter krävs föranmälan enligt information i programmet. Ta på oömma kläder.

Vad är ett naturum?

Ett naturum är ett centrum för besökare till ett naturområde. Här får du veta mer om de djur, växter, geologi och kulturhistoria som format området innan du ger dig vidare ut för att upptäcka naturen. Förutom utställningar har många naturum också guidningar, temakvällar och naturstigar. Du kan också få tips om utflyktsmål och vandringar. Besök Naturvårdsverkets hemsida för att hitta alla naturum i Sverige.

Faktaansvarig: Tekniska förvaltningen
Sidan uppdaterad: 2016-08-31
Direktadress till denna sida: www.lund.se/naturum
Kontakt
 • Tekniska förvaltningen, park och natur

  Adress

  Brotorget 1, Lund

  Telefonnummer

  046 - 359 75 00, 35 50 00

  Postadress: Box 41, 221 00 Lund

   

  Felanmälan, frågor och synpunkter

google-translate