Torghandel och loppmarknad

På torgen i Lund säljs färsk frukt, grönsaker och blommor. Gillar du gamla prylar ska du besöka loppmarknaden på lördagar längs Södra Esplanaden.  

Mars 2016 införs en tjänst där du bokar och betalar din loppisplats på Södra Esplanaden via dator/mobil. Du slipper köa till parkeringsautomat för att betala och kan själv välja vilken tid du vill börja sälja från din plats. 

Loppmarknad på Södra Esplanaden

Helgfria lördagar kl 6.30 - 15 kan du besöka loppmarknaden längs Södra Esplanaden. Det finns inget fast datum för när loppisen börjar eller slutar under året men väder och vind brukar reglera antalet besökare. Toalett och container är på plats under högsäsong.

Från och med våren 2016 måste alla platser förbokas och betalas via en e-tjänst. Du betalar din plats i förväg och får veta vilken plats som är din.  Det går inte att boka eller betala på loppmarknaden.

För att boka via dator/mobil krävs BankId, e-postadress och mobilnummer. Kravet på legitimation följer Skatteverkets regler för utyrning av torgplats. Efter betalning får du bekräftelse via e-post och sms med uppgift om vilken plats du har bokat. Bokningen är inte återbetalningsbar.

Om du saknar BankId, e-postadress eller mobilnummer är det möjligt att boka och betala i förväg - mot uppvisande av giltig legitimation - på plats som meddelas inom kort. 

Regler för loppmarknad:

 • En ca 4 meter lång loppisplats kostar 125 kr. Platserna är numrerade med platta i marken.
 • Du tar själv med bord. Ingenting får sättas upp före kl 06.30.
 • Du kan sälja loppisprylar som t ex leksaker, böcker, husgeråd och kläder. Det är inte tillåtet att sälja mat, blommor eller grönsaker.
 • Parkera din bil i P-huset Dammgården, längs Södra Esplanaden eller på anslutande gator. Du får inte lossa, lasta eller parkera på gångbanorna.
 • Bekräftelse på betald plats ska kunna uppvisas vid kontroll tillsammans med legitimation.
 • Platsen ska vara städad och tom till kl 15.00.
 • Observera att ändringar i öppettider kan ske vid särskilda evenemang. 

 Torghandel

 • Mårtenstorget, helgfri måndag-lördag, 06.30-14.00
 • Clemenstorget, helgfri måndag-lördag, 06.30-18.00
 • Fäladstorget, helgfri måndag-lördag, 06.30-17.00
 • Dalby, helgfri måndag-lördag, 06.30-17.00

Tillfälliga torgplatser anvisas i den ordning försäljarna anländer (senast kl 8.00) men vi rekommenderar att du ringer torgvakten i förväg. På Mårtenstorget finns bord/bänkar att låna, på övriga torg tar du själv med utrustning. Försäljning av så kallade loppisvaror är endast tillåten på Clemenstorget.

Torgplats kan hyras månadsvis på alla torgen. På Mårtenstorget erbjuds även årskontrakt.

Mer information om villkor och avgifter för enskilda torg hämtas längre ner på sidan. För kontakt med torgvakt, ring 070-823 24 53 mellan klockan 07.00-12.00.

Bakluckeloppis

Har ingen koppling till kommunens torghandel utan arrangeras externt. 

Download general rules for pitches, in English, below 

 

Faktaansvarig: Tekniska förvaltningen
Sidan uppdaterad: 2016-02-12
Direktadress till denna sida: www.lund.se/loppis
Kontakt
 • Tekniska förvaltningen

  Trafikvaktkåren

  Adress

  Brotorget 1, Lund

  Telefonnummer

  046- 35 57 00

  Torgvakt: 070-823 24 53, kl 07.00-12.00.

  Postadress: Box 41, 221 00 Lund

  Felanmälan, frågor och synpunkter

google-translate