Kamratkortet - betala för en, ha kul tillsammans

Att ta del av olika kultur- och fritidsverksamheter utan stöd är inte alltid så lätt för människor i funktionssvårigheter. Många har också svårt att hitta kamrater och vänner på fritiden. För att underlätta detta finns ett Kamratkort som innebär att människor i funktionssvårigheter får ta med sig en stödperson gratis till olika verksamheter i Lund. Kortet är personligt och innehavaren väljer själv vem hon eller han vill ska följa med. Anställda stödpersoner får följa med, men tanken är att kortet ska underlätta kontakter med ideellt stödjande kompisar och vänner. Kamratkortet kan utvecklas vidare, dels genom att fler verksamheter och anläggningar ansluter sig, dels genom att jobba för att fler människor i funktionssvårigheter får tillgång till kortet.

Ansök om eget kamratkort genom att klicka på Ansök om kamratkort i vänstermenyn...

eller byt ut ditt gamla kort mot ett nytt. Skicka oss ett nytt fotografi med ditt namn och personnummer. Du kan antingen e-posta ett digitalt fotografi till bengt.o.persson@lund.se eller skicka en pappersbild med vanlig post till Alla Vinner, Kultur och Fritid, Box 41, 221 00 Lund.Intresserad av att ansluta din verksamhet?


Vi vill gärna utveckla Kamratkortet ännu mer. Du som vill ansluta din organisation eller verksamhet är välkommen att höra av dig till oss. Anmäl ditt intresse genom att skicka ett mail till bengt.o.persson@lund.se


Flera organisationer och verksamheter i Lund med omnejd som vill underlätta för deltagare och besökare i olika funktionssvårigheter erbjuder i dag gratis medverkan eller entré för en stödjande person.Barn

Kortet ger fler sociala kontakter Kortinnehavaren bestämmer själv vem som ska följa med. I dagsläget finns ett 60-tal verksamheter att välja på i Lund. En stödjande person kan vara en kamrat, en bekant eller en anställd stödperson. Kortinnehavaren betalar ordinarie avgift.

Kortet visas upp i entrén till ett arrangemang eller för den som ansvarar för den aktuella aktiviteten. Den grundläggande tanken är att Kamratkortet ska underlätta kontakter mellan människor i och utan funktionssvårigheter.

Ett sätt att utveckla kamratkortet ännu mer är att hjälpa till att ansluta fler organisationer och verksamheter. Man kan också arbeta med att sprida kortet till fler användare och hjälpa dem knyta kontakter med nya kompisar och vänner med gemensamma intressen.

Hjälp oss sprida kortet till ännu fler!

Sidan uppdaterad: 2015-02-12
Direktadress till denna sida: www.lund.se/kamratkortet
Kontakt
 • Kultur- och fritidsförvaltningen

  Adress

  Stora Södergatan 47, Lund

  Telefonnummer

  Växel: 046 - 35 50 00

 • Kommunkontoret

  Lunds Turistbyrå

  Adress

  Botulfsgatan 1 A, Lund

  Telefonnummer

  046 - 35 50 40

  Skicka e-post

  Postadress: Box 41, 221 00 Lund.

google-translate