Häckebergaskolan

 Bild på barn vid Höje å

Genarp 2016-04-08   

Våren är här!

Den kan vi verkligen uppleva här i Genarp på nära håll. Vi har naturen inpå knutarna på vår skola. Hästhagarna ligger intill skolgården. På gångavstånd når vi Höje å med den gamla ruinen av en vattenmölla och bortom ån har vi det stora naturreservatet Romeleåsen med fälader med den snart grönskande bokskogen. I den hittar vi nu både vitsippor, gulsippor, vårlök och gullpudror.

Alla elever får ofta njuta av naturen här då vi har många lektioner utomhus t ex vid Vattenmöllan. Bilden ovan är från en utedag i början av april med en av klasserna.

Tiden i skolan går fort och nu är det bara nio veckor kvar av det här läsåret. De nationella proven är snart avklarade och den intensiva undervisningen växlas med utflykter och andra aktiviteter. De tre första dagarna i maj innan lovet som börjar med Kristi Himmelsfärdsdag, har Häckebergaskolan Elevens val med lite annorlunda lektioner. Måndagen 9 maj är det åter dags att sätta sig i skolbänken för fem veckors studier. Och sen är det sommarlov!

 

 

 

Nyheter

Vi har firat Världsbokens dag

27 apr 2016

Under fredagen den 22/4 firade Genarps skola och Häckebergaskolan Världsbokens dag för andra året i rad. Världsbokens dag, 23/4,  firas över hela världen i syftet att uppmärksam...

Gå till artikel

Boll

Fritidsklubbar blir fritidshem

29 feb 2016

Skolorna tar från 1 augusti 2016 över ansvaret från Kultur- och fritidsförvaltningen gällande fritidsklubbar för årskurs 4, 5 och 6. Förändringen innebär att alla elever...

Gå till artikel
Sidan uppdaterad: 2016-04-27
Direktadress till denna sida: www.lund.se/hackebergaskolan
google-translate