Genarps skola

bild på sommarblommor

Genarp 2016-06-15


Sommarlovet är här! 

Eleverna har nu börjat sin välförtjänta ledighet och laddar batterierna till kommande läsår. Lärarna avslutar sitt läsår och går snart också på ledighet. I Genarps verksamhetsområde förbereder skolledare, skolsekreterare och vaktmästare höstens arbete. De som tjänstgör under sommaren hittar du i tjänstgöringsschemat som finns under menyn ”Kontakt”.
Lite nyheter inför kommande läsår finns här:

Klassindelning inför åk 7 kommer göras efter skolavslutningen och information kommer skickas hem före midsommar. Vår strävan är att skapa två välfungerande och trygga klasser, och vi utgår från barnets bästa vid indelningen. Nuvarande mentorer och undervisande lärare är med i processen.
 
Fortsatt utökad matematikundervisning i grundskolan.  Riksdagen sa ja till regeringens förslag, och beslutet innebär att undervisningen utökas med motsvarande en matematiktimme i veckan i årskurserna 4-6 med start hösterminen 2016.

 
Från och med 1 juli kommer It’s Learning att upphöra i hela Lunds kommun. Som ersättare för denna kommer man att ha GAFE, (Google Apps For Education). Arbetet med att överföra tidigare information och lägga in ny, har påbörjats men GAFE kommer inte att börja användas förrän nästa läsår. Mer info kring detta får du när skolan har börjat igen.

Därför blir det endast genom skolornas hemsidor som du som förälder, får information under sommarlovet.

Genarps fritidshem för åk 4-6 på Häckebergaskolan har börjat ta form. I dagsläget har vi 46 barn anmälda till fritidshemmet för åk 4-6 som startar den 19 augusti. De fritidselever som har morgonfritids lämnas på Häckebergaskolan, och äter frukost där innan de tar bussen till Genarps skola. Schema för skoldagen kommer vara 8.00-14.20. Fritidsbarnen äter mellanmål på Genarps skola, och därefter åker de tillsammans med fritidspersonal buss till Häckeberga där fritidsaktiviteterna drar igång. Hämtning sker alla dagar på Häckebergaskolan.


Häckebergaskolan och Genarps skola har tagits ut till Malmö högskolas projekt Övningsskolor. Detta innebär att vi kommer ta emot fler lärarstuderande än tidigare, vilket borgar för fortsatt hög kvalitet i våra skolor. Våra lärare kommer få kvalitativ kompetensutbildning samtidigt som de bidrar till att handleda nya lärarstuderande in i yrket.


Glad sommar och välkomna tillbaka till skolan och höstterminen fredagen den 19 augusti!

Eva Clausson Rektor 7-9 tillika verksamhetschef
Katys Wedjesjö Rektor 4-6 

Nyheter

GAFE hösten 2016

14 jun 2016

Skoldirektörerna i Lund meddelar följande: "Lunds kommun fortsätter satsa på den digitala utvecklingen av skolan genom att erbjuda moderna och effektiva digitala verktyg. Med...

Gå till artikel

indragare 2012

It's Learning upphör!

03 jun 2016

Genarps skola och Häckebergaskolan har under flera års tid använt sig av två informationskanaler till föräldrar och elever. Dessa har varit It’s Learning och skolornas hemsidor....

Gå till artikel

Vi har firat Världsbokens dag

27 apr 2016

Under fredagen den 22/4 firade Genarps skola och Häckebergaskolan Världsbokens dag för andra året i rad. Världsbokens dag, 23/4,  firas över hela världen i syftet att uppmärksam...

Gå till artikel
Sidan uppdaterad: 2016-06-17
Direktadress till denna sida: www.lund.se/genarpsskola
google-translate