Genarps skola

Bild av blommande körsbärsträd på Genarps skola

Genarp 2016-04-08 
   
Våren är här!

Den kan vi verkligen uppleva här i Genarp på nära håll. På gångavstånd från Genarps skola har vi Höje å med den gamla ruinen av en vattenmölla och bortom ån har vi det stora naturreservatet Romeleåsen med fälader som inramas av den snart grönskande bokskogen. I den hittar vi nu både vitsippor, gulsippor, vårlök och gullpudror.
Går vi söderut från vår skola kommer vi till naturreservatet Risen inom en kvart. Där har backsipporna just börjat blomma ute på den öppna enefäladen. Här på skolan försöker vi ta tillvara möjligheten att bedriva undervisning ute i vår fina natur så mycket det går.

Tiden i skolan går fort och nu är det bara nio veckor kvar av det här läsåret. De nationella proven är snart avklarade och den intensiva undervisningen växlas med utflykter och andra aktiviteter. Elevens val med lite annorlunda lektioner har vi här på Genarps skola de tre första dagarna i maj innan lovet som inleds med Kristi Himmelsfärdsdag torsdagen 5 maj.
Måndagen 9 maj är det åter dags att sätta sig i skolbänken för fem veckors studier. Och sen är det sommarlov!

 

Nyheter

Vi har firat Världsbokens dag

27 apr 2016

Under fredagen den 22/4 firade Genarps skola och Häckebergaskolan Världsbokens dag för andra året i rad. Världsbokens dag, 23/4,  firas över hela världen i syftet att uppmärksam...

Gå till artikel
Sidan uppdaterad: 2016-04-27
Direktadress till denna sida: www.lund.se/genarpsskola
google-translate