Genarps skola

Utomhusmiljö, Genarps skola

Genarp 2016-10-19

Hösten är här!

Tiden rinner som vanligt iväg. Det är bara ungefär åtta veckor kvar tills det är jullov. Men dessförinnan hinner eleverna med ett höstlov som infaller vecka 44, dvs måndagen 31 okt-fredagen 4 nov. 

Nedan påminner vi också om tidigare aviserade nyheter:
 
Fortsatt utökad matematikundervisning i grundskolan.  Riksdagen sa ja till regeringens förslag, och beslutet innebär att undervisningen utökas med motsvarande en matematiktimme i veckan i årskurserna 4-6 med start hösterminen 2016.

Den 1 juli 2016 upphörde It's Learning i hela Lunds kommun. Som ersättare för detta har man nu GAFE, (Google Apps For Education). Arbetet med att överföra tidigare information och lägga in ny, har kommit en bra bit på väg men mer återstår att göra. Länk till den nya hemsidan hittar du överst till höger på denna sida, på knappen "Ny hemsida i GAFE".

Häckebergaskolan och Genarps skola har tagits ut till Malmö högskolas projekt Övningsskolor. Detta innebär att vi kommer ta emot fler lärarstuderande än tidigare, vilket borgar för fortsatt hög kvalitet i våra skolor. Våra lärare kommer få kvalitativ kompetensutbildning samtidigt som de bidrar till att handleda nya lärarstuderande in i yrket.

Katya Wedjesjö, rektor 4-6 
Pia Gustafsson, vikarierande rektor 7-9 

Nyheter

Pengar

Begäran om inkomstuppgift

16 sep 2016

Vårdnadshavare med barn i förskola/pedagogisk omsorg/fritidshem ska lämna in inkomstuppgift senast 15 oktober. Mer info (om bl a när uppgift inte behöver lämnas) hittar du i...

Gå till artikel

Skolan har börjat!

19 aug 2016

Alla elever har hälsats välkomna till det nya läsåret. På fotot vilar Ola Orm i sin glasskorg efter sitt viktiga uppdrag på Häckebergaskolan.

Gå till artikel
Sidan uppdaterad: 2016-10-19
Direktadress till denna sida: www.lund.se/genarpsskola
google-translate