• Stå på egna ben.
  Folkbokför dig i Lund!

  Som ny i en stad är det
  mycket saker att tänka på. 

  Nyinflyttad?

 • Lägenhet, rum,
  säng eller soffa

   

  Studentbostäder

Välkommen till Lunds kommuns studentsidor!

Härligt att du har valt Lund som studieort! På studentsidorna hoppas vi kunna erbjuda dig svar på dina frågor och ge dig nyttig information om studentlivet i Lund.

Skip Navigation Links.

Du är nu i idéernas stad – Lund - ett centrum för idéer, kunskap och forskning. Här samverkar universitet och kommun, forskning och utveckling, näringsliv och samhälle. I Lund satsar vi på framtiden. Vi står inför en kraftig expansion genom Max IV och ESS som kommer att göra Lund till ett internationellt centrum. Vi satsar på hållbarhet, både inom stadsutvecklingen men också genom att vara en Fairtrade City och i framkant när det gäller ekologisk mat i våra skolor.

På studentsidorna kan du få tips och råd om bostadsökande. Du kan även läsa om hur en kommun fungerar samt få information om den service som Lunds kommun erbjuder. Vi har även sammanställt information om bussar och tåg samt Lund som cykelstad. Vi har även tips på det breda utbudet av kultur, nöje, idrott och friluftsliv samt hur du på bästa sätt kan uppleva staden.

Vi vill även passa på att berätta mer om studentlivet och vilka studentorganisationer som finns i din närhet.

I Lunds kommun är vi mån om din åsikt. Vi vill gärna att du ska tycka till och bidra till stadens utveckling. Tveka därför aldrig att höra av dig till oss!

Skip Navigation Links.
Faktaansvarig: Kommunkontoret
Sidan uppdaterad: 2014-04-10
Kontakt
 • Kommunkontoret

  Utvecklingsavdelningen

  Telefonnummer

  046 - 35 57 48

  Projektledare - studentsamverkan

  Susanna Hansson

  Skicka e-post
google-translate