Massor av nyheter under Sommarlund 2012

Tumble CircusAndra upplagan av Sommarlund bjuder på spännande nyheter som opera och rockkonsert i Dalby stenbrott, dansbana i Stadsparken, konstvandring för stora och små konstälskare, scenkvällar i Brogatans klubblokal, parkourträning utanför Mejeriet, och en möjlighet för Lundaborna att själva vara med och skapa en dansföreställning.

Den 7-8 juni sprids årets Sommarlundprogram till alla hushåll i Lund. I programmet kommer Lundaborna hitta drygt 200 arrangemang på cirka 60 olika platser i hela Lunds kommun mellan den 15 juni och den 15 augusti. Och det allra mesta är helt gratis!

Sommarlund inleds den 15 juni på Stortorget med en konsert med Simone Moreno uppbackad av niomannabandet Os Lourinhos och dansare från Samba Amore, efterföljt av EM-matchen mellan Sverige och England på storbildsskärm.

Nyheterna i programmet är många, här är några av dem:

En ny spännande spelplats är Dalby stenbrott, eller Knivsåsen som den också heter, där det blir opera med Studio bel Canto den 5 augusti och konsert med krautpopbandet This is head den 8 augusti.

En annan ny spelplats är Brogatans klubblokal där vi arrangerar tre scenkvällar; ”Uppdrag underhållning” med Obanteatern den 6 juli, ”Klatsch” med bland annat Lindy Larsson och Marta Oldenburg den 27 juli, och Skambyrån den 10 augusti.

På barnfronten är Kolla konsten i samarbete med Lunds konsthall en nyhet. Under fyra tisdagar erbjuds två olika konstvandringar för barn, en i stan och en i Stadsparken, där konstpedagog Ulrica Liljenström guidar till några utvalda offentliga verk.

I programmets göra-själv-avdelning kan Lundaborna i år bland annat delta i tre dansworkshoppar på Spyken Södra, vars mål är att skapa en dansföreställning, Nya folkdansen, som framförs på Lunds konsthall den 4 augusti. Dessutom erbjuds i juli två tillfällen med parkourträning utanför Mejeriet.

Efter succén med Daniel Lemma förra året, arrangerar vi i år två konserter på Maryhill: Ale Möller Trio den 7 juli och Eric Gadd den 26 juli.

Förutom en väldig massa barnföretällningar, konserter, allsång och quiz, utomhusbio, och en del teater och dans, bjuder programmet också på mycket nycirkus/gatucirkus – Tumble Circus från Nordirland, Inextremiste från Frankrike och Planet Jump Rope från Belgien.

Förutom Simone Moreno kommer även Billie the Vision and the Dancers, Calaisa och Lur spela på takscenen i år. Lur avslutar hela Sommarlund den 15 augusti med sin show The Big Bug.

Läs mer på Sommarlunds egen hemsida.

Sidan uppdaterad: 2012-05-30
Kontakt
 • Kultur- och fritidsförvaltningen

  Adress

  Stortorget 1, Lund

  Telefonnummer

  Växel: 046 - 35 50 00

  Skicka e-post
 • Kommunkontoret

  Lunds Turistbyrå

  Adress

  Botulfgatan 1 A, Lund

  Telefonnummer

  046 - 35 50 40

  Postadress: Box 41, 221 00 Lund.

  Skicka e-post
google-translate