Barn- och ungdomskultur

Barnpublik på utomhuskonsert

I Lund vill vi att barn och unga ska få uppleva professionell kultur, vara delaktiga själva och lära sig att använda kreativiteten som verktyg i vardagen. Därför har Lunds kommun ett bra utbud av kultur för barn och unga. Skola, fritidsgårdar, konsthall, kulturskola, skolbio, bibliotek - alla är de aktiva på barnkulturområdet. Vi arrangerar dessutom varje år Litteralund som är Sveriges största barnboksfestival.

Lunds kommun har också en Kulturgaranti, som ska ge barn och unga en bred kännedom om olika konstnärliga uttryck och var man kan uppleva kultur.

Förutom de kommunala verksamheterna finns det en rad andra arrangörer i Lund som har fokus på barn- och ungdomskulturverksamhet, och som bidrar till att göra bredden och variationen rik. I evenemangskalendern hittar du dagsaktuell information om arrangemang för barn och unga i Lund.

Nedan har vi samlat länkar till sidor där du kan hitta mer information om kultur för barn och unga i Lund. Länkar till Kulturskolan, Lunds konsthall och Lunds stadsteater hittar du till höger.

Foto: Meredith Andrews

För mer information kontakta

Kulturutvecklare Pia Paglialunga
Telefon: 046-35 62 26.

Sidan uppdaterad: 2016-09-20
Kontakt
 • Kultur- och fritidsförvaltningen

  Adress

  Stora Södergatan 47, Lund

  Telefonnummer

  Växel: 046 - 35 50 00

 • Kommunkontoret

  Lunds Turistbyrå

  Adress

  Botulfsgatan 1 A, Lund

  Telefonnummer

  046 - 35 50 40

  Skicka e-post

  Postadress: Box 41, 221 00 Lund.

google-translate