Samarbetssamtal

liten folder samarbetssamtal omslag

I samband med eller efter en separation är man som förälder inte alltid överens om vårdnadsfrågan, var barnen skall bo, hur umgänget skall se ut och så vidare. Ibland kör man fast och behöver professionell hjälp.

På familjerätten i Lund erbjuder vi därför strukturerade samtal med föräldrar, och barn vid behov om det bedöms lämpligt, som är oeniga om hur de ska lösa vårdnad, boende och umgänge.

Vår utgångspunkt är att ni föräldrar alltid vill era barns bästa. I en konflikt kan det däremot ibland vara lätt att hamna i diskussioner som handlar om rättvisa och era behov som föräldrar. Samtalsledarnas roll är att hjälpa er att hålla fokus på barnens behov i konflikten och att hantera den konstruktivt.

Att komma till en samförståndslösning

Samarbetssamtalen syftar till att underlätta att hitta lösningar, att hantera svårigheter, problem och konflikter i föräldraskapet i samband med separation. Samtalen ska leda till samförståndslösningar så att ni föräldrar kan lösa era tvister utanför domstol. Målet är dels att ni ska kunna enas i frågor kring barnen, dels förbättra er förmåga att samarbeta som föräldrar.

Samtalen är kostnadsfria och det sker ingen registrering eller journalföring i socialregistret.

Boka tid

Ta kontakt med oss via vårt direktnummer 046-35 54 82 och be att få tala med en socialsekreterare angående samarbetssamtal. Du kommer då få beskriva vad du önskar ha hjälp med och få svara på några frågor kring just er relation. Vi vill sedan alltid prata med den andra partnern för att få möjlighet att också höra den beskriva situationen och ställa samma frågor.

Ni kommer att få förslag på en tid direkt vid telefonsamtalet. Vi har stående tider varje tisdag för nya samarbetssamtal och brukar kunna erbjuda en tid inom några veckor. 

Utbildning för dig i familjerättslig konflikt

Barn i föräldrars fokusVår utbildning Barn i föräldrars fokus vänder sig till dig som ligger i familjerättslig konflikt och som vill ta reda på hur du som förälder kan underlätta barnets upplevelser av situationen.

Läs mer om vårt utbildningserbjudande Barn i föräldrars fokus nedan!

 

Faktaansvarig: Socialförvaltningen
Sidan uppdaterad: 2015-06-15
Kontakt
 • Socialförvaltningen, familjerätten

  Adress: Brotorget 1, Lund
  Hitta till oss! 

  Telefon:
  046-35 50 00 (växel)

  Telefax:
  046-35 53 83

  Postadress: Socialförvaltningen, Familjerätten, Box 1255, 221 05 Lund

  Vi vill veta vad du tycker om oss!
  Klaga eller ge beröm via denna länk: Tyck till

google-translate