Godmorgon Lund

Dag: Fredagen den 23 september
Tid: 07:30 - 09:00. Frukost och mingel den första halvtimmen
Plats: Stadshallen, Stortorget Lund
 

Tema: Digitaliserera - eller dö?

Digitaliseringens framfart är enorm och sveper över alla branscher. Förändringen ställer nya krav på företagen att utveckla såväl affärsmodeller och processer som produkter och tjänster.

Digitaliseringen är här för att stanna och många pratar om att det rent av handlar om att digitalisera eller dö. Men digitaliseringen skapar också nya möjligheter för de företag som lyckas rida på den förändringsvåg som digitaliseringen ger och snabbt lyckas anpassa sig efter de nya förhållandena.

Välkommen till ett tankeväckande Godmorgon Lund där vi lyssnar till Stefan Fölster, nationalekonom, digitaliseringsdebattör och chef för Reforminstitutet. Han pratar bland annat utifrån sin bok Robotrevolutionen – Sverige i den nya maskinåldern.

 

Stefan Fölster

Stefan Fölster är nationalekonom och vd för tankesmedjan Reforminstitutet. Han är forskarutbildad vid Oxford och är sedan 2007 adjungerad professor i nationalekonomi vid Kungliga Tekniska högskolan. Stefan har tidigare varit verksam som chefsekonom på Svenskt Näringsliv och vd för Handelns utredningsinstitut. Fölster räknas som en av Sveriges främsta experter på frågor som rör digitalisering, automatisering och framtidens jobb. 

 

 


Morgonen inleds med att utmärkelsen ”Excellent Service Award” delas ut. Pristagarna har nominerats av turister i Lund genom en pin-tävling.  Syftet är att uppmärksamma betydelsen av god personlig service - en allt viktigare konkurrensfaktor i den digitala tidsåldern.  Bakom priset står Lunds Turistbyrå och nätverket Visit Lund. 


 

Hålltider
07:30-08:00 Dörrarna öppnas, frukost och mingel
08:00-08:15 Moderator hälsar välkommen. Utmärkelsen ”Excellent Service Award” delas ut.
08:15-09:00 Tema: Digitalisera – eller dö? Stefan Fölster, nationalekonom och författare. 
09:00 ca. Tack för idag!

 

 

Om Godmorgon Lund
Frukostmötet är kostnadsfritt men du måste anmäla dig via länken nedan. Om du får förhinder är vi tacksamma om du avbokar din plats.

Kontakt
Om du har några frågor eller funderingar kring våra frukostmöten i största allmänhet eller om andra evenemang är du välkommen att kontakta oss.

Tove Möller Andersson
Näringslivsutvecklare
tove.mollerandersson@lund.se

Michaela Tellenmark
Näringslivsutvecklare
michaela.tellenmark@lund.se

Sidan uppdaterad: 2016-08-19
Direktadress till denna sida: www.lund.se/godmorgonlund
Kontakt
 • Kommunkontoret

  Näringslivsavdelningen

  Adress

  Kyrkogatan 11, Lund

  Telefonnummer

  046- 35 50 00

  Skicka e-post

  Postadress
  Box 41, 221 00 Lund

Godmorgon Lund 2016

17 februari, 13 maj, 23 september, 9 november

google-translate